Kender du den nye ejendomsmæglerlov?

Hus og have:

En fjerdedel af danskerne er bekendt med den nye ejendomsmæglerlov

En omnibus-undersøgelse blandt 1.003 danskere udført af Voxmeter fortæller, at 25 % af danskerne er klar over, at der er trådt en ny ejendomsmæglerlov i kraft med virkning fra årsskiftet. Det er umiddelbart en større andel end forventet, lyder det bl.a. fra boligrådgivningsvirksomheden KØBERSMÆGLER.DK

Når der i Folketinget udarbejdes en ny lov og denne træder i kraft er det ikke altid, at en stor del af borgerne er opmærksomme på det. Men sådan forholder det sig imidlertid ikke med Lov Om Formidling af fast Ejendom (”LOFE”), populært kaldet ejendomsmæglerloven, som trådte i kraft 1. januar i år. Omkring denne lov svarer 25 % af de adspurgte i en omfattende Voxmeterundersøgelse, at de godt er klar over, at der er kommet en ny lov, som bl.a. understreger at sælgers ejendomsmægler ikke må rådgive og formidle lån til køber.

Lennart Christensen hos KØBERSMÆGLER.DK fortæller, at han ikke havde forventet, at det var noget folk havde bidt mærke i i den grad, som det er tilfældet. ”Vi er glade for, at det er noget man har lagt mærke til, for det betyder at folk i høj grad er opmærksomme på relevansen af det arbejde, som vi foretager os i vores virksomhed. Det er samtidig et skulderklap til vores brancheforening, Dansk Ejendomsmæglerforening, som har lykkedes med at gøre opmærksom på den nye lov.”

Flere af de eksisterende ejendomsmæglerkæder har også lanceret køberrådgivningsydelser i forbindelse med at den nye blev indført. Det vurderes at dette ligeledes har haft indflydelse på, at en relativt stor del af danskerne kender til lov på et relativt lille stofområde.

Hele loven kan findes på retsinformation.dk: https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=163284

 

Kilde: http://koebersmaegler.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk