Gør terassen forårsklar

Hus og have:

Foråret nærmer sig og snart skal grill og havemøbler hentes frem igen. Men før terrassen atter indbyder til hygge, trænger den formentlig til en kærlig hånd.

Rengøring af træ- og stenterrasser

Vinteren sætter sine spor på terrassen. Nedfaldne blade klæber til belægningen, alger har bredt sig på de fugtigste områder og måske ligger der knækkede grene i hjørnerne. Det kan derfor være en god idé at rengøre terrassen, før den tages i brug.

Start med at fjerne blade, grene og andet snavs. Herefter afhænger rengøringsopgaven af, hvorvidt du har en træ- eller stenterrasse.

”Har man en terrasse af sten eller fliser, starter man med at fjerne ukrudtet i fugerne. Derefter renses belægningen. Vi anbefaler, at man anvender et rengøringsmiddel specielt udviklet til sten og fliser, som f.eks. Borup Flise Rens, der både rengør fliserne og fjerner stenpest. Man hælder det flydende rengøringsmiddel på fliserne og lader det virke i 20-30 minutter, før det skrubbes af med en stiv kost og rigeligt vand. Så er terrassen klar igen”, udtaler Doris Larsen, produktchef i XL-BYG.

Terrasser af træ kræver ifølge produktchefen en lidt anderledes metode.

”Træterrassen har godt af at bliver vasket, da træet efter vinterens nedbør og frost har fået en træt og mat overflade, som er særligt modtagelig for skimmel og snavs. Alger og begroninger fjernes bedst med Sadolin Husrens, som man let fordeler med en havesprøjte eller vandkande. Herefter kan man med fordel vaske terrassen med Pinotex Terrasserens, så det sidste snavs kommer af. Én del Pinotex Grundrens/Terrasserens blandes med en del vand, og terrassen vaskes med en blød børste eller gulvskrubbe, og skylles efter med rent vand. I princippet en nem måde at vaske gulv på, da man ikke skal være ligeså forsigtig med vandplask som indenfor. Ved rengøring af større terrasser kan en højtryksspuler med sæbedispenser anvendes”, forklarer Doris Larsen.

Hold terrassen ren hele sommeren

Hvis man gerne vil bevare en ren og indbydende terrasse i længere tid, kan man anvende et forebyggende plejemiddel. ”Træbelægning kan påføres en plejende olie, der øger træets modstandsdygtighed overfor råd og svamp. Og stenfliser kan holdes pestfri ved brug af f.eks. Borup Imprægnering. Derudover kan man give stenterrassen nyt liv ved at udfylde fugerne med frisk fugesand fra f.eks. Dansand”, uddyber Doris Larsen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. februar 2019, 09:00
Fastelavn nærmer sig, og børnene på Skiveegnen er i gang med forberedelserne til at fejre fastelavn - som oprindeligt var en voksenfest som varede i flere dage.
21. februar 2019, 09:00
Færøvej spærret fredag den 22 februar om formiddagen, samt fra og med mandag den 25. februar til og med torsdag den 28. februar.
18. februar 2019, 13:00
I uge 9 åbner KulturCenter Limfjord op for deres helt nye multisal med mange nye spændende hold.
15. februar 2019, 15:00
Mange håndværkere mødte op, da Skive Kommune og SET holdt det årlige orienteringsmøde om de udbud, der vil komme i løbet af 2019.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring