Kunst og håndbold mødes ved VM

Håndbold:

De danske håndboldkvinder løber 5.december på banen til den første kamp ved VM i Jyske Bank Boxen i Herning. Samme dag indtager et enestående kunstprojekt - med håndboldkvinderne i hovedrollen - kunstmuseet HEART - Herning Museum of Contemporary Art.

Fra 5.-20. december udstiller museet en række værker af kunstneren Monty Knowles, der har udsmykket de danske landsholdsspillere i fuld bodypaint. Værkerne er meterhøje fotografier af det færdige resultat, der i hvert tilfælde har krævet en hel dags arbejde. Det er også denne kropsudsmykning, man kan se på de officielle VM-plakater og bannere fra mesterskabet, der har ”Heart of Handball” som slogan.

Samarbejdet mellem museet HEART og ”Heart of Handball” var derfor nærliggende.
”For os på HEART er VM i Håndbold en enestående mulighed for at skabe et uortodokst samarbejde og vise os frem for de 10.000-vis af fans, der besøger byen. Samarbejdet mellem kunst og Dansk Håndbold Forbund - og så under en så stor begivenhed som VM her i byen - er noget, vi meget gerne vil støtte op om. Derfor sprang vi straks til, da muligheden bød sig,” siger Holger Reenberg, direktør for HEART.

Herning Kommune støtter samarbejdet, og borgmester Lars Krarup ser frem til det kommende verdensmesterskab.

”Det glæder mig, at Hernings internationalt anerkendte kunstmuseum nu kan kombinere kunst i verdensklasse med håndbold i verdensklasse. I Herning Kommune er vi altid glade, når vi som kommune er vært for store mesterskaber, og VM i Kvindehåndbold bliver et rigtig stort arrangement for hele kommunen. Jeg ser personligt frem til mange store oplevelser som tilskuer ved Danmarks kampe i Jyske Bank Boxen,” siger Lars Krarup.

Overskud går ubeskåret til velgørenhed
Udstillingen vil under hele VM-slutrunden være frit tilgængelig for alle såvel kunst- som håndbold-interesserede. Samtidig er det muligt at byde på værkerne af håndboldkvinderne på en auktion på Lauritz.com, der løber frem til 18.december. Indtægterne fra salget går til Julemærkehjemmene og The Bahamas Down Syndrome Association.

Hos Dansk Håndbold Forbund, DHF, er der også glæde over samarbejdsprojektet.
”Vi er ekstremt begejstrede for, at udstillingen er blevet til i samarbejde med HEART og Herning Kommune. Udstillingen forbinder på fornemste vis vores kerneaktiviteter i VM-kampagnen, i Heart of Handball-sloganet og i vores engagement hos Julemærkefonden, og jeg glæder mig til at sætte håndbolden i en ny kulturel kontekst,” siger DHF-formand Per Bertelsen.

Har man mod på mere kunst, kan man på HEART se to aktuelle udstillinger med danske verdensnavne: ”Dansk – Design by Jens Quistgaard”, der for første gang samler designer Jens Quistgaards mange designs af hverdags-brugskunst, og ”Per Kirkeby – Det ægte billede”, der viser 94 værker af den verdensberømte danske kunster Per Kirkeby.

Fakta om VM
- VM spilles 5.-20. december
- Danmark spiller alle kampe i Jyske Bank Boxen i Herning
- DHF afholder VM i tæt samarbejde med værtsbyerne og Sport Event Denmark
- Værtsbyerne er Herning, Kolding, Næstved og Frederikshavn
- VM arrangeres under sloganet Heart of Handball
- Billetsalget startede den 11. august
- Køb billet: www.dhf.dk/vmbilletter
- Følg VM på Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat: Heart of Handball

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. november 2018, 11:00
Den 1. og 2. december, fra kl. 10.00 - 16.00, åbner dørene til Langesgaards julemarked.
15. november 2018, 11:00
I weekenden 24. og 25. november arrangerer Ørslev Klosters frivillige årets smukke julemarked, der i år finder sted på Strandet Hovedgård.
20. november 2018, 14:00
FN har opstillet 17 verdensmål, som samlet set skal føre til en klode, hvor alle mennesker har mulighed for et godt liv.
20. november 2018, 08:00
Om kort tid sættes billetterne til salg til næste års Folkemøde på Bornholm. Og i 2019 tilføjes der 50 ekstra afgange i forhold til sidste års program fra København til Bornholm.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring