Kollektivet slog individualisterne - sejr til Skive fH

Håndbold:

Fredag aften bød på et opgør af de allerstørste i 1. division. På hjemmebane tog Skibonitterne imod Fredericia HK, som kom til Skive med store forhåbninger om 2 point i jagten på sæsonmålet: En direkte oprykningsplads.

Det startede også godt for udeholdet, som efter 7 minutter var foran med 4-1. 3 hurtige fra Joshua Grace, Nickolei Jensen og Tobias Rasmussen bragte balance til 4-4, og så var vi lige vidt efter de knap 10 minutters spil. Det skulle blive meget symptomatisk for kampens udvikling, og 13-13 kunne udeholdet være mest tilfredse med.

De første 30 minutter bød på mange stjernestunder, og eksempelvis forkælede Jeppe Kjærulff publikummet med 2 lækre ”kringler” fra fløjen, mens Rasmus Kier kræsede med en overgang han bragede i kassen. Imponerende fra den vævre nummer 9 i Skive-trøjen, der også blev kampens topscorer med 6 kasser.

Op til opgøret var der meget snak om at keeperne Mads Meldgaard og Nicklas Graugaard skulle spille minimum lige op med den rutinerede Fredericia-duo Jimmi Andersen og Emil Tellerup. I fredagens kamp blev det til spilletid for Mads Meldgaard, og det var ikke fordi Nicklas ikke havde noget at komme med. Mads Meldgaard stod simpelthen formidabelt, og han var en vigtig faktor til de 2 point blev i vores hal.

Anden halvleg startede med 4 målløse minutter, men Fredericia vendte kampen til at Skive hele tiden skulle hente føringer. I det 40. minut tog en vis herre fat i truppen, og på 2 minutter blev 17-18 til 20-18 ved hjælp af en medlevende kulisse.

Trods diverse skældsord fra de altid farverige Fredericia-fans var unge Thomas Dahl iskold på hans straffekast, og det satte en ild i hele Skive-bænken. Alle var oppe at fejre den unge fløjspillers scoring på ellers dygtige Jimmi Andersen.

Tobias Balsby var ganske enkelt formidabel til at tage over for Daniel Guldsmed, som i fredags ikke var i aktion. I stedet steppede den unge Thybo op, og han viste hvad fysik er.

Med lige under 5 minutter igen måtte han dog tage den tredje udvisning, og dermed var stillingen 24-22 til hjemmeholdet, men altså med en udvisning.

Forsvaret holdt stand imod et desperat kæmpende Fredericia-hold, og så kunne Nickolei Jensen reelt lukke kampen med en sikker straffekastscoring til 25-22 med 3 minutter igen – troede man.

Oppe med 27-24 og blot 70 sekunder igen scorede en storspillede Kristian Stoklund for gæsterne til 27-25, og på imponerende vis fik han blot 15 sekunder senere scoret, da han vristede bolden fra en ellers klogt-spillende Nickolei Jensen. Jensen viste dog koldblodighed efter den mærkelige scoring, og han trak 2 frikast i det sidste Skive-angreb, før Joshua Grace fra højre back lukkede opgøret til 28-26.

Kronen på værket var Fredericia forsøgte et vip til Martin Bisgaard, men man of the match stod køligt i vejen. Mads Meldgaard var på godt jysk outstanding!

Med de to point venter nu en kamppause, men den 2. november er der endnu et fredagsbrag på tapetet. Ude spiller Skive fH mod Odder Håndbold, hvor klubben arrangerer bustur.

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk