Nyt strategisk brætspil til blinde og seende

Gadgets og teknologi:

To danskere vil nu lancere et strategisk brætspil for blinde og seende bl.a. via crowdfunding på Indiegogo.

Spillet er fra begyndelsen udviklet med det formål, at ligestille blinde og seende i spilsituationen. For på denne måde at skabe inklusion og øge forståelsen og relationerne mellem spillerne.

Spillet har været hos Dansk Blindesamfund, hvor de har prøvet spillet, og sagt god for det. Præsidenten for World Blind Union, Arnt Holte, sammenligner spillet med skak, dog med den tilføjelse, at det i den lette version kan spilles af børn under 6 år.

Dansk Blindesamfund har allerede nu givet værdifulde input, og vil fortsat være med, når de næste prototyper skal testes.

Med udbredelsen af dette spil håber vi, at skabe inklusion og øge fokus på de blindes situation i verden i dag, siger Jan og Johannes, som står bag spillet.

Inklusion er vigtig i mange sammenhænge f.eks. siger Professor Scott E. Page fra University of Michigan, at ”En gruppe af forskellige mennesker vil finde bedre løsninger på et komplekst problem end en gruppe af mennesker med de samme evner. Mangfoldighed slår faglig dygtighed.”

Spillet, der hedder The Imhotep Labyrinth, spilles omkring et bræt af 2 til 4 personer. Hver spiller har en figur, på brættet er det 64 brikker, der undervejs kan drejes af spillerne. Til spillet er der en terning og 36 kort. Disse giver mulighed for at spille spillet i 3 versioner i forskellige sværhedsgrader.

Spillet er oprindelig udviklet i 1993 af Johannes Schrøder. Han fik inspirationen fra sit arbejde med handicappede i Hamborg. Her var der en ung blind kvinde, som udfordrede Johannes med, at de spil han før havde udviklet var for lette.

Johannes tog udfordringen op, og det blev til The Imhotep Labyrinth. Efter at være spillet meget i begyndelsen af 90’erne har det ligget i skuffen indtil i år. Her er der blevet udviklet en ny prototype, og det skal nu lanceres i hele verden. Så det kan være til gavn og glæde for langt flere end den nærmeste familie.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk