Ny opgørelse af bredbåndsdækning på Tjekditnet.dk

Gadgets og teknologi:

Flere danskere har fået adgang til høje uploadhastigheder, mens mulighederne for høje downloadhastigheder stort set er uændret. Det viser Energistyrelsens nye opgørelse af bredbåndsdækning i Danmark.

I 2015 har 84 pct. af danske boliger og virksomheder adgang til højhastighedsinternet med downloadhastigheder på 100 Mbit/s. Det er en stigning på et procentpoint siden 2014. Samtidig er boliger og virksomheders adgang til uploadhastigheder på 30 Mbit/s steget fra 64 procent i 2014 til 83 procent i 2015 – en stigning, der primært skyldes teleselskabernes opgradering af hastigheder på abonnementer via kabel-tv-nettet.

Ser man alene på boliger, viser bredbåndskortlægningen for 2015, at 87 pct. af alle boliger kan få en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s download, mens 86 pct. af alle boliger har adgang til mindst 30 Mbit/s upload.

Langt størstedelen - dvs. 98 pct.- af de danske boliger og virksomheder har adgang til basalt bredbånd med en downloadhastighed på mindst 2 Mbit/s. Dette gælder for 77 pct. af sommerhusene.

Der er geografiske forskelle i dækningen med højhastighedsbredbånd. Generelt set er der god dækning med højhastighedsnet på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload i byområder over hele landet, hvor hovedparten af boligerne og virksomhederne er placeret. Endvidere har hele Sydjylland, Midtjylland og dele af Fyn god adgang til højhastighedsnet uden for byerne.

De steder, som ikke har adgang til højhastighedsnet på mindst 100/30 Mbit/s, er normalt mindre områder uden for byerne, hvor der bor færre, og hvor færre driver virksomhed. Særligt findes de mindre dækkede områder i Vestjylland, visse steder i Nord- og Østjylland, på store dele af Sjælland, Lolland og på Bornholm.  Endvidere er der mindre dækning med højhastighedsnet på flere af de små danske øer samt i sommerhusområder.

Tjekditnet.dk

Bredbåndskortlægningen danner desuden grundlag for opdateringen af www.tjekditnet.dk. Her har borgere og virksomheder muligheder for at få et detaljeret billede af fastnetbredbåndsdækningen helt ned på adresseniveau. Det er således muligt at finde ud af, hvilken hastighed der kan fås og hvilken teleudbyder, der kan levere bredbåndsforbindelsen på den enkelte adresse.

Baggrund

  • Energistyrelsen indsamler data om de danske teleselskabers fastnetbredbåndsdækning. Det gælder bredbåndsdækning for xDSL-, fiber-, kabel tv- og faste trådløse forbindelser.
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
30. august 2018, 15:00
Haugen-Gruppen A/S tilbagekalder to partier af Cup Noodles Spicy. Producenten har oplyst, at der er risiko for glasstykker i produktet.
22. august 2018, 15:00
I starten af 70’erne drog købmandssønnen fra Brårup, Ole Fly Plejdrup, ud i verden. Nu er han tilbage i spændende og dynamiske rammer med nyåbnet afdeling på Østerbro 7 i Skive.
10. september 2018, 14:00
Skive Sangskriver Festival 2018 afholdes i dagene 18. - 21. september på Kulturhusbåden SVANEN i Skive Havn med besøg af kunstnere og instruktører fra ind- og udland.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring