Bannerreklamer der er målrettede, vil mange danskere helst være foruden

Foto: Deloitte
Gadgets og teknologi:

Datadrevet annoncering er overalt på internettet, men syv ud af 10 danskere ville hellere være foruden.

Du sidder foran skærmen og søger efter modetøj, en ny bil eller måske en forlænget efterårsweekend i Barcelona eller Rom. Næste gang du logger på nettet, er der pludselig reklamer for selv samme produkter. Tilfældigt? Naturligvis ikke. De målrettede bannerreklamer er overalt på internettet, men syv ud af 10 danskere bryder sig ikke om, at deres søgninger bliver registreret. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte.

”I disse år bliver danskerne massivt udsat for målrettede reklamer på internettet. Faktisk siger hele 77 procent af danskerne, at de har oplevet at søge efter produkter på nettet og efterfølgende møde disse produkter i målrettede annoncer. Samtidig siger 71 procent, at de ikke bryder sig om, at deres adfærd på nettet registreres, mens kun 6 procent siger, at de er glade for at få tilbud, der lige passer til dem,” siger partner i Deloitte Kim Schlyter, der er ekspert i datasikkerhed.

De adfærdsbaserede reklamer er mulige, fordi virksomhederne lægger cookies på internettet eller køber sig til oplysningerne af tredjepart.

”Når man trykker ok til en cookie, giver man automatisk virksomheden lov til at opsamle data, som ofte bliver sendt videre til et skræmmende stort antal dataleverandører. Som forbrugere ved vi reelt ikke, hvor vores data ender, og vi får det heller ikke oplyst,” siger Kim Schlyter.

Selv om danskerne ikke er vilde med, at deres søgninger på nettet registreres, skal virksomheder ikke nødvendigvis lade sig afskrække af denne form for annoncering, mener Kim Schlyter:

”Det er trods alt bedre at bruge annoncekronerne på at ramme et segment, der er interesseret og måske endda klar til at købe ens produkt end at skyde med spredehagl i annonceringen, som man gjorde før i tiden. Derfor tror jeg også, at datadrevet annoncering er kommet for at blive, hvad enten forbrugerne bryder sig om det eller ej,” siger han.

Tallene er baseret på i alt 1007 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. september 2019, 10:15
En andenpræmie i Eurojackpot og fire vindere i Lotto gav fem nye millionærer i weekenden.
2. september 2019, 11:00
Lundø danner hvert år rammen om Danmarks smukkeste beliggende motorshow, hvor Lundø Strand Camping og Krumtapperne inviterer alle motorentusiaster til at deltage med deres spændende køretøjer.
16. september 2019, 11:00
Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene.
10. september 2019, 10:00
Søndag den 15. september 2019 er der Åbent Landbrug, hvor cirka 100.000 danskere hvert år får masser af frisk luft.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring