Tæt på en perfekt premiere

Fodbold:

På en rigtig kold fredag aften var de gule mindre end fem minutter fra at få en perfekt start på foråret. Men så tabte Mikkel Cramer en tackling til gæsternes Mads Greve og inden Cramer eller andre nåede at gribe ind, havde Greve sat udligningen ind bag Daniel Krog i Skive-målet. En iskold dukkert på en i forvejen kold aften, som sendte ét point med gæsterne hjem til Vendsyssel.

Set over hele kampen et meget retfærdigt resultat. Men alligevel en bitter pille at sluge for et rigtigt godt spillende Skive-hold, der gennem hele kampen arbejdede forbilledligt og fremstod utrolig skarpe ikke mindst i betragtning af, at det var forårspremieren de 660 fremmødte var vidne til. Føringsmålet blev sat ind af Mikkel Jespersen efter blot seks minutters spil. Fra kanten af feltet sendt anfører John Dyring et drømmehug af sted. Afslutningen prellede af mod overliggeren, men Jespersen var hurtigst af alle over riposten og satte iskoldt bolden ind bag Jesper Christiansen i gæsternes mål. Og blot fire minutter senere kunne Mikkel Jespersen have øget til 2-0, da han opsnappede en tværpasning fra gæsterne Mads Greve. Men desværre løb muligheden ud i sandet.

Efter femogtyve minutter bød Kristian Nielsen efter et flot kontraangreb ind på 2-0 målet. Men "Krølles" afslutning blev lige netop snittet af en Vendsyssel-forsvarer, hvorfor overliggeren blev redningsmand for en prisgivet Jesper Christiansen. Senere i halvlegen var det debuterende Danilo Arrieta, der efter en hurtig omstilling fik muligheden, men afslutningen gik over mål.

I den anden ende har gæsterne i en rigtig fin første halvleg flere gange på spil. Allerede efter to minutter fik Edin Murga chancen, da Mads Eriksen mistede bolden midt på egen halvdel, men Daniel Krog fik reddet afslutningen til hjørnespark. Og efter en god halv time måtte Krog atter hive en stor redning op, da Martin Bergvold forsøgte sig fra kanten af feltet.

Tættest på udligningen inden pausen var Edin Murga, da han fra kanten af målfeltet sendte et drøn på ydersiden af stolpen. Efter pausen tiltvang gæsterne sig et spillemæssigt overtag, men dette åbnede samtidigt op for kontra-muligheder til hjemmeholdet. På nogle af disse fik Mads Eriksen, Mikkel Cramer og Mikkel Jespersen alle muligheden for at øge føringen, men i alle tilfælde manglede den sidste skarphed i afslutningerne.

I den anden ende var det kun en klasseredning fra Daniel Krog syv minutter efter pausen, der forhindrede Henrik Kildentofts afslutning tæt under mål fra at skaffe Vendsyssel udligningen. Og senere burde Edin Murga have udlignet, men helt alene med Krog sendte han bolden langt over mål. Efterhånden som anden halvleg skred frem, virkede det som om gæsterne mistede troen på, at de kunne bryde en stærk Skive-defensiv op.

Men som nævnt i indledningen kom der et lille hul og det udnyttede vendelboerne effektivt. På dagen var der som tidligere nævnt debut til Danilo Arrieta. Debut var det også til spillende assistenttræner Jens Bethel Askou og Jeff Mensah. Og alle tre fik en rigtig flot debut i den gule trøje.

Næste udfordring for SIK´erne er næste søndag, hvor turen går til Smilets By og et opgør mod AGF.

Kampfakta: Skive IK - Vendsyssel FF 1-1 (1-0)

Målscorere: 6. min. 1-0 Mikkel Jespersen 86. min. 1-1 Mads Greve

Startopstilling: Daniel Krog, Mads Eriksen, Jens Berthel Askou, Jakob Andersen, Mikkel Cramer, John Dyring, Jeff Mensah, Kristian Nielsen, Jesper Henriksen, Mikkel Jespersen, Danilo Arrieta.

Udskiftninger: 88. min. Emil Zetterquist afløser Danilo Arrieta

Advarsler: Skive: John Dyring Vendsyssel: Edin Murga