Smalt nederlag til SIK

Fodbold:

Aftenens opgør mod ”lokalrivalerne” fra Hobro resulterede i et knebent 2-1 nederlag efter et opgør, hvor der var langt mellem de store og oplagte målchancer.

Oprykningsfavoritterne fra Hobro kom klart bedst fra start og i opgørets første kvarter, var SIK’erne under konstant pres fra hjemmeholdet, der dog aldrig formåede at spille sig frem til åbne chancer. Til gengæld var Hobro-mandskabet, som forventet, giftige på dødbolde.

Første varsel fra hjemmeholdet kom allerede efter to minutter, da et hjørnespark skabte besvær for SIK-forsvaret. Senere var først Mads Eriksen og siden Jeppe Mogensen ”redningsmænd” og forhindrede Hobro i at komme i front. Men efter tretten minutters spil fik hjemmeholdet udnyttet, deres store styrke i hovedspillet. Et frispark fra højre snittede Babajide Ogunbiyi mod mål. Daniel Krog fik kun halvklaret. Tæt under mål var Mads Justesen hurtigst over den løse bold og satte et fortjent føringsmål ind.

Efter føringsmålet gik dampen lidt af hjemmeholdets kedler. Ganske vist var hjemmeholdet stadigvæk mest på bolden, men det var stadigvæk kun på standardsituationer, der var optræk til arbejde for Daniel Krog og Skive-forsvaret.

Et hårdtarbejdende SIK-hold fik sig langsomt, men sikkert kæmpet tilbage i opgøret. Men mange boldtab gjorde det svært at få spilllet sat ordentligt sammen. Eneste reelle afslutning stod Jeppe Mogensen for med ti mniutter til pausen. Men fra en lidt spids vinkel voldte afslutningen ingen problemer for hjemmeholdets keeper.

Efter pausen startede Skive-holdet klart bedst ud. Sikker og hurtig boldomgang fik bragt gæsterne tunge forsvar i ubalance. Og første varsel om bedre tider kom efter et lille kvarter, da Mathias Bersang skar ind i banen i venstre side. Men desværre gik afslutning lige forbi den fjerneste opstander.

Men der skulle blot gå to minutter, så kom udligningen. Igen var Bersang på ”udflugt” i venstre siden. Denne gang slog han indlægget til bagerste stolpe til en helt fri Jesper Henriksen, der headede på tværs til Jeppe Mogensen, som satte udligningen ind.

Glæden for Skive-holdet blev desværre kort. Under to minutter efter udligningen straffede hjemmeholdet et SIK-boldtab. På indlægget fra højre steg en udækket Sebastian Andersen til vejrs og heade via indersiden af stolpen Hobro i front.

Resten af opgøret forsøgte et velspillende Skive-mandskab at få sat udligningen ind overfor et hjemmehold, der fremdeles havde store problemer i den offensive del af spillet. Men trods hårdt arbejde lykkedes det aldrig rigtigt SIK at komme frem til de helt åbne muligheder. Tættest på kom holdet dybt inde i overtiden, da et indlæg fra højre skabte panik i hjemmeholdets bagerste rækker. Men Mads Justesen fik til sidst reddet en smal, men fortjent sejr til hjemmeholdet.

Tilbage for Kim Kristensen og hans unge mandskab er nu blot én enkelt kamp inden en velfortjent ferie. Det er næste torsdag, når turen går til Næstved for at afvikle opgøret, som blev udsat grundet frost i banen for små to uger siden.

Kampfakta:
Hobro IK – Skive IK 2–1 (1-0)

Målscorere:
13. min. 1-0 Mads Justesen
60. min. 1-1 Jeppe Mogensen
62. min. 2-1 Sebastian Andersen

Startopstilling: Daniel Krog, Emil Søgaard, Rasmus Lauritsen, Mads Eriksen, Frederik Brandhof, John Dyring, Ayinde Lawal, Mathias Pedersen, Jesper Henriksen, Mathias Bersang, Jeppe Mogensen

Udskiftninger:
72. min.  Andreas Kock afløser Mathias Bersang
72. min. Oliver I. Pedersen afløser Mathias Pedersen
80. min. Magnus Risgaard Jensen afløser Frederik Brandhof