Så kom forårets første sejr

Fodbold:

På en flot 2. Påskedag hentede SIK´erne endelig forårets første sejr, da de kongeblå fra Lyngby blev sendt retur til Kongens Lyngby med et fuld fortjent nederlag i tasken. Matchvinder for de gule blev en storspillende Danilo Arrieta med scoringen, som blev sat ind netop som der var spillet 1 time.

Det var de tekniske stærke gæster, som startede dagens kamp bedst. Og efter tolv minutters spil var Jesper Blicher meget tæt på at bringe Lyngby i front. Men Daniel Krog fik med en stor redning blokeret Blichers afslutning. Resten af halvlegen var gæsterne ved et par lejligheder tæt på at spille sig frem til gode muligheder, men hver gang fik en stærk Skive-defensiv blokeret eller sparket væk inden blev for alvor blev farligt.

I den anden legede en veloplagt Danilo Arrieta efter godt et kvarters spil kispus med gæsterne højre forsvarside. Via Michael Byskov endte Danilos indlæg hos John Dyring på kanten af feltet. Men desværre fik anføreren ikke ordentligt træf på afslutningen. Få minutter senere sendte Jesper Henriksen en kvalificeret afslutning afsted. Men Nicklas Højlund i Lyngby-målet fik viftet til hjørnespark.

Største Skive-chance i første halvleg kom med seks minutter til pausen. En lang fremlægning endte hos Danilo Arrieta, som i fuldt firspring satte kursen med Lyngby-målet. Afslutningen fra Danilo fejlede ingenting - og det gjorde redning fra Nicklas Højlund så afgjort heller ikke. Riposten endte hos Jesper Henriksen, hvis flugter tog undersiden af overliggeren og slog ned bag en liggende Nicklas Højlund. Efter opgøret mente flere tilskuere, som stod godt placeret, at Henriksens afslutning var inde, men hver dommer Henrik Overgaard eller linjedommer Ole Kronlykke vurderede bolden til at være i mål.

Efter pausen gik der blot tyve sekunder inden gæsterne var uhyre tæt på at bringe sig i front. Patrick Mortensen fandt en helt fri Jesper Blicher i højre siden, men Blichers afslutning sneg sig lige netop uden om den fjerneste stolpe. Denne store chance skulle senere vise sig at blive gæsterne eneste reelle målchance i anden halvleg.

Første store Skive-chance efter pausen tilfaldt Jesper Henriksen efter ti minutters spil, men Højlund fik lige netop viftet afslutning mod fjerneste stolpe til hjørnespark.

Seks minutter senere kom så scoringen. John Dyring slog indlægget, som endte hos en fri Danilo Arrieta, der sikkert kunne sætte føringsmålet ind.

Nede med 1-0 forsøgte gæsterne at øge presset på hjemmeholdet ved at gå over til et 3-mands forsvar. Men gæsterne formåede aldrig at få et godt organiseret Skive-hold bragt ud af balance. Og dette skyldtes ikke mindst at hjemmeholdet efter føringsmålet formåede at holde et godt pres på gæsterne. Så det var fortjent, at de gule efter fem minutters tillægstid kunne juble over forårets første sejr. En sejr som blev spillet hjem af et Skive-hold, der gennem hele opgøret var særdeles driftsikkert.

Næste udfordring for Skive er en tur til Sjælland, hvor AB søndag kl. 15.00 byder indenfor.

Kampfakta:

Skive IK - Lyngby Boldklub 1-0 (0-0)

Målscorere:

61. min. 1-0 Danilo Arrieta

Startopstilling:

Daniel Krog, Jesper Nielsen, Jakob Andersen, Jens Berthel Askou, Mikkel Cramer, John Dyring, Ayinde Lawal, Kristian Nielsen, Jesper Henriksen, Michael Byskov, Danilo Arrieta

Udskiftninger:

72. min. Mikkel Jespersen afløser Kristian Nielsen

83. min. Jeff Mensah afløser Danilo Arrieta

89. min. Frederik Brandhof afløser Michael Byskov