Mission completed SIK

Fodbold:

Skive IK er efter sommerferien fremdeles at finde blandt landets 24 bedste fodboldklubber. Med uafgjort 1-1 i aftenens lokalopgør i Viborg og Vejles samtidige sejr over AB blev sæsons helt store mål nemlig endegyldigt indfriet onsdag aften.

For tredje gang i sæsonen endte opgørene mellem de to naboer med pointdeling. Efter 0-0 i sæsonens to første opgør skulle der blot gå tre minutter af aftenens kamp, inden der blev scoret. Målet sat ind af Nicolas Bøgild, som var vaks og resolut omsatte en løs bold i gæsterne straffesparksfelt. Forud var gået et godt gennembrud i venstre siden af Mikkel Cramer. Cramers aflevering ind i feltet headede Jeff Mensah i ryggen på en Viborg-forsvarer, og så slog vakse Bøgild til.

Efter den tidlige scoringen var det de gule, der svingede taktstokken over Energi Viborg Arena. Det nyslåede Superliga-mandskab lignede et hold ramt af alvorlige tømmermænd, og kunne slet ikke få spillet til at fungere. Men det var ikke tømmermænd, der var årsagen til de grønstribedes problemer. Nej det var et hold gulklædte Skive-spillere, der arbejdede godt og klogt og med hurtige kombinationer flere gange var ved at spille sig forbi hjemmeholdets bagerste kæde.

Men lige som den halve time var rundet, var det så hjemmeholdets tur til med hurtige kombinationer at få Skive-forsvaret bragt ud af kurs. Og Aleksandar Stankov kunne nærmest umarkeret sætte en ufortjent udligningen ind.

Danilo Arrieta var ved et par lejligheder i første halvleg meget tæt på at bringe Skive i front. Og det samme kunne Jens Berthel Askou havde gjort med seks minutter til pausen, men Berthel fik desværre ikke ordentlig træf på afslutningen.

Med bare ét minut til pausen blev målmand Daniel Krog skadet i et sammenstød med hjemmeholdets Serge Deble. Deble, der i øvrigt efter blot tyve sekunders spil blev tildelt en advarsel for film, kastede sig ned for at nå en fremlægning ind i feltet. Det samme gjorde Krog. Værst ramt blev altså Krog, der efter behandling kom på benene igen. Men fra anden halvlegs start måtte lade sig udskifte med Mathias Rosenørn.

Fra starten af anden halvleg satte hjemmeholdet tryk på Skive-mandskabet. Og inden der var spillet ét minut var Serge Deble tæt på at bringe Viborg i front. I forbindelse med Deble’s afslutning pådrog Jakob Andersen sig en skade – fra modsatte endetribune lignede det et vrid i knæet. Efter behandling forsøgte ”Hurup” at fortsætte, men måtte hurtigt give op. Så aftenens cheftræner, Michael Henriksen, måtte fem minutter inde i anden halvleg foretage endnu en udskiftning.

Efterhånden som halvlegen skred frem fik SIK’erne sig arbejdet tilbage i opgøret mod et hjemmehold, der kom med betydelig mere power end før pausen. Og ved et par lejligheder var det optræk til et føringsmål til Viborg. Tættest på var Aleksandar Stankov, men han sparkede i nærmest fri position langt over mål. Tæt på også Alhaji Gero, men her kom Rosenørn hurtigt ud og fik sparket væk for næsen af Viborg-angriberen.

Tættest på at blive matchvinder for SIK var målscoreren fra første halvleg Nicolas Bøgild. En hurtig Skive-omstilling, netop som der var spillet én time, endte hos Ayinde Lawal, som ti meter uden for feltet blev bremset af Marcel Rømer. Frisparket sendte Bøgild hen over muren ned mod det korte hjørne. Men desværre også få centimeter forbi mål.

En lokalopgør, som måske lige manglede 10% i intensitet i forhold til mange af de foregående, endte med en pointdeling, som begge mandskaber nok efterfølgende er meget tilfredse med.

For de gule venter allerede på lørdag en ny og spændende udfordring, når rækkens nummer to fra AGF lægger vejen forbi SPAR NORD Arena. En sejr til gæsterne lørdag vil være ensbetydende med oprykning til Superligaen, så der kan med garanti forventes stort rykind fra Smilets By denne Pinselørdag. Håber vi ses.

Kampfakta:

Viborg FF – Skive IK 1–1 (1-1)

Målscorere:

3. min. 0-1 Nicolas Bøgild

31. min. 1-1 Aleksandar Stankov

Startopstilling: Daniel Krog, Jesper Nielsen, Jakob Andersen, Mikkel Cramer, John Dyring, Ayinde Lawal, Jeff Mensah, Jesper Henriksen, Nicolas Bøgild, Danilo Arrieta

Udskiftninger:

46. min. Mathias Rosenørn afløser Daniel Krog

50. min. Mads Eriksen afløser Jakob Andersen

88. min. Frederik Brandhof afløser Danilo Arrieta