Fantastisk 2. halvleg gav sejren til SIK

Fodbold:

Skive-IK vidste på forhånd, at deres unge mandskab skulle på noget af en mandskabsprøve på udebane søndag eftermiddag i Gladsaxe.

Dels skulle holdet op imod en stærk og sulten modstander, som, trods flere gode præstationer i efteråret, langt fra havde fået det antal point som præstationerne ellers havde berettiget til. Ligeledes stillede Skive-IK op til kamp imod AB med kæmpe nederlag i bagagen i de seneste 3 turneringskampe imod Nykøbing, Hobro og senest Fremad Amager.

AB startede kampen som lyn og torden, og i langt størstedelen af første halvleg sad hjemmeholdet massivt på begivenhederne. Akademikerne pressede aggressivt, højt og effektivt. Skive-IK kom ufrivilligt langt tilbage på banen, og havde rigeligt at gøre med blot at forsvare eget mål.

Skive-IKs boldomgang var for dårlig, og da de samtidig tabte flere dueller, end de vandt, blev første halvleg mest af alt en forsvarskamp set fra deres side.

Første scoring faldt efter 31 minutters spil, da hjemmeholdets offensivprofil, Jabar Sharza, udnyttede passivitet i Skive-IKs defensiv, og uhindret med en tør inderside trillede bolden i mål udenom en prisgivet Daniel Krog i målet.

Efter scoringen vågnede Skive for alvor op, og begyndte stille og roligt, at arbejde sig ind i kampen. Anføreren gik forrest, og Dyrings gyldne venstreben, udlignede på et frispark fra 20 meters afstand efter 36 minutters spil.

Efter pausen fightede Skive-IK og løb hjemmeholdet ud af Gladsaxe stadion, og det var tydeligt at de ville, og kunne, mere end AB de sidste 45 minutter.

Mathias Pedersen scorede ,i det 66 minut, det forløsende 2-1 mål, da han havde sidste fod på efter en effektiv og flot omstillingssituation.

Oliver I P slog sømmet i kisten med 3-1 målet efter 81 minutter, da han, efter endnu en hurtig omstilling, kynisk bankede læderet op i nettaget uden chance for AB-målmanden.

Herved endte det med en fortjent 3-1 sejr og 3 uhyre vigtige point til det samlede regnskab.

Fra Skive-IK lyder det: "Vi var ikke gode i første halvleg, men vi stod sammen og holdt kampen i live - og på baggrund af en sublim energisk 2. halvleg, kunne vi glæde os over en helt igennem fantastisk kollektiv præstation, som givetvis fremadrettet betyder mere end blot de 3 streger."

Allerede på næste søndag kl. 13.45 venter der endnu en gyser, når Næstved kommer forbi SPAR NORD ARENA.

Kampfakta
AB – Skive IK    1-3 (1-1)

31 min. 1-0 Jabar Sharza
36 min. 1-1 John Dyring
66 min. 1-2 Mathias Pedersen
81 min. 1-3 Oliver I Pedersen

Startopstilling: Daniel Krog, Emil Søgaard, Christoffer Østergaard, Mads Eriksen, Frederik Brandhof, John Dyring, Ayinde Lawal, Mathias Bersang, Jesper Henriksen, Mathias Pedersen, Andreas Kock.

Indskiftninger
69 min. Oliver I P ind og Mathias Pedersen ud
69 min. Jeppe Mogensen ind og Andreas Kock ud.
79 min. Mikkel Frankoch ind og Mathias Bersang ud.