Tænk dig om, før du kaster din kærlighed på feriehunden Fido

Ferie og rejse:

Udenlandske hunde kan være smittet med mange sygdomme, uden man kan se det på dem. Der er derfor stor risiko for at smitte dyr eller mennesker, hvis man tager en hund med hjem fra ferie.

Den er umanerligt nuttet, som den står der og kigger på dig med sine store sørgmodige øjne. Men du gør klogt i at tænke dig om en ekstra gang, før du lader følelserne løbe af med dig og adopterer den lille hundehvalp fra gaden, der er begyndt at følge dig rundt i ferieland.

En ny rapport, som DTU Veterinærinstituttet har lavet for Fødevarestyrelsen, viser, at der er risiko for, at man med gadehunden kan få en række meget alvorlige sygdomme med hjem, der kan smitte både andre hunde og os mennesker.

- Når man støder på en hund i udlandet med en tvivlsom eller ukendt baggrund, har man ikke en chance for at vide, hvad den render rundt med af smitsomme sygdomme. Mit bedste råd er, at man i stedet for at redde gadehunde eller herreløse dyr ét af gangen fx donerer penge til lokale dyrevelfærdsorganisationer eller foreninger, så de får bedre muligheder for at hjælpe dyrene der, hvor de er, siger souschef i Fødevarestyrelsen, Stig Mellergaard.

Fakta

Det er ikke altid til at se på en hund, at den er syg - selv hunde, der tilsyneladende har papirerne i orden og er vaccineret mod rabies, kan godt være syge med denne eller andre alvorlige sygdomme.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk