Skal du på ferie i Grækenland? Husk flere betalingsmidler

Foto: Spies, Rhodos
Ferie og rejse:

Omring 270.000 danskere forventes i år at holde ferie i Grækenland til trods for, at landet er i overhængende fare for en finansiel nedsmeltning. Det kan i værste fald gøre elektroniske betalingskort ubrugelige, og derfor råder Spies og Spar Nord danske turister i Grækenland til at medbringe kontanter og flere betalingskort.

Siden 2012 har antallet af danske turister i Grækenland været stigende, og i år forventer Spies, at omkring 270.000 danskere vælger Grækenland som feriedestination. Og det vel at mærke til trods for, at Grækenland er i overhængende fare for en finansiel nedsmeltning, der kan gøre det svært eller umuligt for danske turister at bruge elektroniske betalingskort.
Den store usikkerhed har nemlig medført et såkaldt run på de græske banker, hvor befolkningen i stor stil trækker deres penge ud af bankerne af frygt for, at de risikerer at miste deres opsparing. Det kan betyde, at såvel grækere som udenlandske turister mister muligheden for at bruge elektroniske betalingskort i hæveautomater eller til at betale for eksempelvis mad, transport og hotel. I så fald vil kontanter sandsynligvis være det eneste fungerende betalingsmiddel, og derfor opfordrer Spies og Spar Nord danske turister til at medbringe flere betalingskort samt kontanter nok til at kunne klare sig, hvis betalingskortene svigter.

- Det er meget vanskeligt at forudsige konsekvenserne af en græsk statsbankerot og et fortsat run på de græske banker, og derfor er det vigtigt, at du som turist i landet sikrer dig, at du har den nødvendige betalingskraft, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

Spies: Automater fungerer
Hos Spies holder man løbende øje med, at pengeautomaterne fungerer på de enkelte destinationer, som selskabet sender danskere til.

- Vi har løbende kontakt til alle vores lokale afdelinger i Grækenland, og indtil videre kan du uden problemer hæve penge i automaterne, siger pressechef hos Spies Torben Andersen.

Han tilføjer, at øerne Kreta, Rhodos og Kos er blandt de mest populære destination i Grækenland i år, og i modsætning til Athen er øerne indtil videre gået fri af den uro, som den økonomiske usikkerhed skaber.

- Uroen har indtil videre været koncentreret omkring Athen, og det er vores erfaring, at lokalbefolkningen på de græske øer er meget opmærksomme på at passe på turisterne og de indtægter, de bringer med sig, fortsætter Torben Andersen.

Fuldstændig uforudsigeligt
Heller ikke Spar Nord er indtil videre bekendt med eksempler på, at danske turister har været afskåret adgang til deres elektroniske penge, men ifølge Martin Lundholm kan det meget hurtigt ændre sig:

- Lige nu er situationen fuldstændig uforudsigelig. Stemningen omkring forhandlingerne om Grækenlands økonomiske fremtid skifter næsten time for time, og selv om man uden tvivl vil strække sig langt for at opretholde tilliden til infrastrukturen på det her område, så er der som dansk turist rigtig god grund til at træffe sine forholdsregler, lyder det afsluttende fra Martin Lundholm
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
14. november 2019, 13:00
Lørdag den 16. november inviterer Skive Symfoniorkester alle til en festlig koncert i KCL kl. 16.00.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
13. november 2019, 09:00
Efter sidste uges anholdelser og ransagninger rettet mod en gruppe personer i Skive, er turen nu kommet til køberne, der - via deres køb af narkotika - har været med til at finansiere gruppens aktiviteter.
14. november 2019, 09:00
Der var flot opbakning til indvielsen af Hald Folkeskov, hvis etablering i dag blev sat i gang med plantningen af de første 50 frugttræer.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring