Nyt koncept: Rejs til Grønland og bidrag til klimaforskning

Ferie og rejse:

Nyt koncept: Rejs til Grønland og bidrag til klimaforskning og naturbevaring!

I de seneste år har et nyt koncept vundet frem over store dele af kloden, og nu er det også kommet til Danmark: Citizen Science kaldes det. På dansk kunne det oversættes til Borgerinddragende forskningsprojekter. På godt dansk handler det om, at helt almindelige mennesker kan dele deres observationer, billeder osv. med eksisterende forskningsprojekter, og på den måde bidrage til en øget viden om naturen og klimaet.

Som noget helt nyt har forskere og rejsebranchen udviklet et rejsekoncept i Grønland, hvor almindelige gæster bidrager til klimaforskning og naturbevaring i forbindelse med deres rejse. Rejsende kommer til at fotodokumentere gletsjere ved hjælp af drone, tælle moskusokser og rensdyr, tage prøver af isbjerge og vandre på indlandsisen. Med andre ord – de kommer til at bevidne klimaforandringer og naturens tilpasninger til dem, mens de sker.

Denne første citizen science rejse er udviklet af rejsebureauet Arctic Friend og klimabiolog Astrid Schmidt, som også er rejseleder på turen.

På rejsen kommer man helt tæt på Grønlands vilde natur og klima, får stærke naturoplevelser og masser af specifik viden om det fantastiske dyreliv og klima. Med alle sanser åbne udføres der registreringer af alt fra havterner og hvaler til gletchere og isbjerge, som ægte Citizen Scientists. Dette er et nyt rejsekoncept, som giver deltagerne en endnu større passion for naturen samtidig med, at de gør en forskel for klimaet.

”Vi elsker Grønland, så det var helt oplagt for os at prøve Citizen science-konceptet af her,” fortæller Kasper Trojlsgaard, der er ejer af Arctic Friend.

Det er en pionertur, det vil sige, at det er en rejse, hvor deltagerne selv er med til at udvikle programmet, herunder mængden af observationer. Derudover vil der være små workshops, hvor der diskuteres, hvad gæsterne observerer, og hvordan forskerne arbejder med projekterne.

Turen afvikles den 14. til 25. juli, og alle overnatninger, transfers og udflugter er inkluderet i prisen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
14. november 2019, 13:00
Lørdag den 16. november inviterer Skive Symfoniorkester alle til en festlig koncert i KCL kl. 16.00.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
14. november 2019, 09:00
Der var flot opbakning til indvielsen af Hald Folkeskov, hvis etablering i dag blev sat i gang med plantningen af de første 50 frugttræer.
14. november 2019, 11:00
Midsona Danmark A/S tilbagekalder to partier af Urtekram Kikærter, da der er risiko for bønnebiller i produktet.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring