Nyt koncept: Rejs til Grønland og bidrag til klimaforskning

Ferie og rejse:

Nyt koncept: Rejs til Grønland og bidrag til klimaforskning og naturbevaring!

I de seneste år har et nyt koncept vundet frem over store dele af kloden, og nu er det også kommet til Danmark: Citizen Science kaldes det. På dansk kunne det oversættes til Borgerinddragende forskningsprojekter. På godt dansk handler det om, at helt almindelige mennesker kan dele deres observationer, billeder osv. med eksisterende forskningsprojekter, og på den måde bidrage til en øget viden om naturen og klimaet.

Som noget helt nyt har forskere og rejsebranchen udviklet et rejsekoncept i Grønland, hvor almindelige gæster bidrager til klimaforskning og naturbevaring i forbindelse med deres rejse. Rejsende kommer til at fotodokumentere gletsjere ved hjælp af drone, tælle moskusokser og rensdyr, tage prøver af isbjerge og vandre på indlandsisen. Med andre ord – de kommer til at bevidne klimaforandringer og naturens tilpasninger til dem, mens de sker.

Denne første citizen science rejse er udviklet af rejsebureauet Arctic Friend og klimabiolog Astrid Schmidt, som også er rejseleder på turen.

På rejsen kommer man helt tæt på Grønlands vilde natur og klima, får stærke naturoplevelser og masser af specifik viden om det fantastiske dyreliv og klima. Med alle sanser åbne udføres der registreringer af alt fra havterner og hvaler til gletchere og isbjerge, som ægte Citizen Scientists. Dette er et nyt rejsekoncept, som giver deltagerne en endnu større passion for naturen samtidig med, at de gør en forskel for klimaet.

”Vi elsker Grønland, så det var helt oplagt for os at prøve Citizen science-konceptet af her,” fortæller Kasper Trojlsgaard, der er ejer af Arctic Friend.

Det er en pionertur, det vil sige, at det er en rejse, hvor deltagerne selv er med til at udvikle programmet, herunder mængden af observationer. Derudover vil der være små workshops, hvor der diskuteres, hvad gæsterne observerer, og hvordan forskerne arbejder med projekterne.

Turen afvikles den 14. til 25. juli, og alle overnatninger, transfers og udflugter er inkluderet i prisen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. marts 2019, 12:00
Mandag den 18. marts kunne Kære Børn i Skive løfte sløret for en nyhed de havde glædet sig til at dele.
22. marts 2019, 14:00
Banestiens fremtid ligger i dine hænder.
22. marts 2019, 08:00
Den seneste måneds tid har Midt- og Vestjyllands Politi fået flere anmeldelser om tyveri af gps-udstyr og andet udstyr fra landbrugsmaskiner.
22. marts 2019, 10:00
Forventes at ankomme til Skive Havn søndag middag den 24. marts, sejlende under hollandsk flag.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring