Limfjorden Rundt - Træskibssejlads 2018

Foto: Fam. Kallesøe True
Ferie og rejse:

Limfjorden vil igen i år i uge 37 ligge vand til nordens største træskibssejlads.

Den traditionelle kappestrid mellem de gamle træskibe, hvor deltagerne gæster havne rundt om i den vestlige del af Limfjorden finder sted for 31. gang.
Som sædvanligt vil det hele starte i Løgstør med videre sejlads til Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive.

2018 udgaven byder på rekordmange deltagere – 72 skibe er tilmeldt. Flere af disse deltagere er helt nye og har ikke været med tidligere. Dette gælder f.eks. ”Grønne Erna” fra Svendborg, ”Alliance” fra Langø og ”Excelsior” fra Norwich.

For første gang siden 2011 er klassen med 3 master repræsenteret med mere end 4 deltagere. I klassen for skibe over 45 BRT er der også 5 tilmeldte, hvilket ikke er set siden 2010. I år er det generelt større skibe end de senere år der deltager. Det betyder også at der vil være godt fyldt op i havnene rundt omkring og der vil derfor være meget for publikum at se og opleve. En del af de mange skibe holder ”åbent skib” i havnene og inviterer gerne publikum indenfor, så man kan opleve skibet og høre om dets historie. En meget vigtig historie, da en del af den gamle træskibsflåde desværre efterhånden er forsvundet fra danske farvande.

Ud over de mange deltagere i kapsejladsen følger også 4-5 andre skibe med rundt i Limfjorden. De fungerer som dommerbåd, start- og måltagningsbåd og hjælpefartøjer.

Med disse fartøjer kommer det samlede antal personer der deltager et godt stykke over 650. Det kræver derfor sit, at få det logistiske til at fungere rundt om i byerne, som hver især gør meget for at diske op med lækkerier til de mange sejlende besøgende. Noget af det der kendertegner kapsejladsen er netop, at der i alle havnene er fællesspisning for besætningerne. Således fungerer ”Limfjorden Rundt” også for mange som en mulighed for at mødes og have nogle hyggelige timer med ligesindede.

Når sejladsen fredag aften er ankommet til Fur vil besætningen fra ”Marilyn Anne” stå for en del af underholdningen. De modtog sidste år stafetten fra ”Mira” og har således en opgave i at sørge for lidt festligt, inden de selv videregiver opgaven til et andet skib, der næste år skal stå for underholdning i teltet.

Igen i år er afslutningsfesten i Skive henlagt til et stort festtelt på havnen. Her vil borgmester Peder Chr. Kirkegaard overrække præmierne til vinderne i de forskellige klasser. Senere på aftenen åbnes teltet også for publikum.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. november 2019, 11:50
Tirsdag aften løb Auto Awards 2019 af stablen, hvor der blev overrakt 24 priser i branchen, ind i mellem et væld af underholdningsindslag leveret af Wallmans og Martin Brygmann som konferencier.
19. november 2019, 11:00
Det er nu tid til at bestille handicapkørsel, hvis du skal rejse i forbindelse med julen og nytåret.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
19. november 2019, 09:00
En ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser, at ca. en fjerdedel af landets 165.500 virksomheder med færre end 10 ansatte ikke har foretaget en arbejdspladsvurdering (APV).

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring