Feriefotos kan skade din erstatningssag

Foto: Erstatningsgruppen
Ferie og rejse:

Hvis du er syg eller har pådraget dig en skade, kan der være god grund til, at du tænker dig om, inden du deler glade feriebilleder på Facebook, lyder rådet fra advokat med speciale i erstatningsret.

Det er en kendt sag, at flere forsikringsselskaber benytter sig af overvågning, når de skal vurdere, om skadelidte taler sandt. Overvågningen kombineret med den udbredte tendens til at vise sig fra sin bedste side på de sociale medier kan i sidste ende være en medvirkende årsag til, at skadelidte ikke får erstatning.

Positivt billede på de sociale medier
Mange vil kunne nikke genkendende til, at der overvejende tegner sig et positivt billede, når man scroller ned over vennernes statusopdateringer på Facebook. Tendensen forstærkes yderligere i ferieperioden, hvor den ikke får for lidt med billeder fra strand og pool, vandreture i smuk natur, hyggestunder i haven osv.

Desværre er det ikke altid kun de nærmeste venner, der kigger med og i værste fald kan de glade feriefotos få en uheldig konsekvens i erstatningssager. Der er flere eksempler på, at forsikringsselskabers overvågning i ”det virkelige liv” eller via kanaler som for eksempel Facebook har været en medvirkende årsag til, at syge og skadelidte har mistet deres erstatning.

Ifølge advokat Litten Posselt Olsen fra ERSTATNINGSGRUPPEN, der er en del af ADVODAN, er problemet med overvågningen, at den giver et meget ensidigt billede.

- Det er en helt naturlig adfærd at forsøge at se nogenlunde oplagt og smilende ud på fotos, og syge og tilskadekomne er jo ikke anderledes end alle andre, så de deler også gerne små glimt fra hverdagen på Facebook, siger advokaten og uddyber

- Selvom billederne viser en glad familie på vej til stranden med parasol og køletaske under armen, er det ikke ensbetydende med, at den tilskadekomne ikke har ondt i armen, ryggen eller skuldrene og senere må betale prisen ved at lægge sig på sofaen, tage smertestillende medicin, have søvnløse nætter med videre.

- Det er rigtigt ærgerligt, at man er nødt til at tænke på den slags, men man skal altså være klar over, at billeder på de sociale medier kan blive tolket til forsikringsselskabernes fordel, siger advokat Litten Posselt Olsen, der råder syge og skadelidte borgere, der enten er i gang med en erstatningssag eller allerede har fået tilkendt erstatning, til at overveje, hvilke billeder de lægger op på Facebook.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.
16. januar 2019, 12:30
Beregninger fra Arbejdstilsynet viser, at arbejdsulykker årligt koster danske virksomheder minimum 5,1 milliarder kroner.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring