Erstatningsferie - snyder du dig selv for det?

Foto: Deloitte
Ferie og rejse:

Kun hver tredje feriesyge dansker beder efterfølgende om kompensation

Er man syg under sin sommerferie, har man efterfølgende ret til erstatningsferie. Sådan er reglerne, men to ud af tre danskere, der har været syge i sommerferien, ved ikke, at reglerne findes eller undgår at gøre brug af dem, når de vender tilbage til arbejdet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte.

”Reglerne for erstatningsferie er jo soleklare og har eksisteret i mange år, så det er overraskende, at kun en tredjedel af danskerne gør brug af dem, når de er syge under ferien. En del af forklaringen er uden tvivl, at mange ikke ved, at reglerne findes eller ikke er sikre på, hvordan de skal fortolkes. En anden del af forklaringen er, at arbejdsgiverne sjældent råber særlig højt om, at en vis portion af medarbejderne rent faktisk har ret til nogle ekstra dage i solen,” siger leder af Deloittes Løn Service Maria Bjerg Pedersen.

Selv om man har brugt en del af sin ferie i sygesengen, oplever mange medarbejdere, at det betragtes som dårlig stil at bede om ekstra ferie, mener Maria Bjerg Pedersen:

”Mange steder ser vi, at der er en usagt forståelse mellem arbejdsgiver og medarbejder, at sygdom under ferien er noget, man bidder i sig uden at få kompensation. Så længe det er medarbejdernes eget valg, er det naturligvis helt i orden, men så snart presset kommer fra arbejdsgiveren, er der tale om et klart brud på reglerne,” siger hun.

Reglerne siger, at man kan få erstatningsferie fra sjette sygedag i ferieåret. Det gælder dog ikke kun for sommerferien, men for alle fem ferieuger. Derfor skal man også huske at anmelde kortere sygdomsperioder i for eksempel efterårs-, jule- og vinterferien.

Tallene er baseret på i alt 1007 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. oktober 2019, 09:00
Torsdag den 17. oktober fra klokken 19.00 - 20.30, afholder Skive Y´s Men´s loppemarked i Spildophallen.
3. september 2019, 11:00
Endnu en god grund til at besøge Fur!
7. oktober 2019, 13:00
Hvor går man(d) hen, når livet gør ondt? Frivilligcenter Skive starter et effektivt gruppetilbud kaldet ’Kom Videre Mand’ op. Der er plads til 8 mænd der gerne vil videre i hver gruppe.
1. oktober 2019, 14:00
Gå på opdagelse på den gamle middelalderborg, hvor der fra vægtergangene er udkig til sø, fjord og helt ude i horisonten ses Mors.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring