Køreturen til Sydeuropa koster 10.000 kroner

Slid på bilen og ikke mindst værditabet skal regnes med, for selv om den regning først kommer senere, så hører den med til et retvisende billede af omkostningerne ved at køre selv.
Kilde: Spar Nord
Slid på bilen og ikke mindst værditabet skal regnes med, for selv om den regning først kommer senere, så hører den med til et retvisende billede af omkostningerne ved at køre selv.
Ferie og rejse:

Danskerne vælger i stor stil at tage bilen på ferie, og i mange tilfælde går turen til feriedestinationer i Italien, Frankrig eller Kroatien. Men bilen er ikke nødvendigvis den billigste transportform, for når alt medregnes, kan regningen løbe op i mere end 10.000 kroner.

Adriaterhavskysten i Italien og Rivieraen i Frankrig er blandt de mest populære rejsemål, når danskerne sætter sig bag rattet for at tage på kør-selv-ferie. Men alene transportomkostningerne ved eksempelvis at køre turen fra København til Rivieraen i Frankrig løber op i niveauet 11.500 kroner, når vejafgifter, færgeoverfart og alle forbrugsafhængige omkostninger til bilen medregnes.

Det viser en ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen.

- På selve turen bliver vi jo typisk kun konfronteret med udgiften til brændstof, vejafgifter og eventuelt færgeoverfart, men de reelle omkostninger ved at køre i bil er langt højere, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

- Slid på bilen og ikke mindst værditabet skal regnes med, for selv om den regning først kommer senere, så hører den med til et retvisende billede af omkostningerne ved at køre selv. Og det er det tal, du skal bruge, hvis du eksempelvis skal sammenligne prisen med en flybillet, fortsætter han.

Markedsanalytiker i Bilbasen Jan Lang tilføjer:

- Danskerne er traditionelt glade for at køre på ferie i egen bil, især fordi det giver en følelse af frihed og fleksibilitet. Men hvis vi ser isoleret på økonomien i det, så det ikke altid den billigste måde at komme frem på, siger Jan Lang.

Pris: 2,6 kr./km.

Analysen af omkostninger ved bilkørsel har Spar Nord og Bilbasen baseret på en typisk familiebil med henholdsvis benzin- og dieselmotor. Og analysen viser, at de forbrugsafhængige omkostninger i gennemsnit beløber sig til 2,6 kroner per kilometer for benzinbiler og 2,3 kroner per kilometer for dieselbiler. Dertil kommer vejafgifter og eventuelle omkostninger til færgeoverfart.

- Det er selvfølgelig helt afgørende, om du kører i en gammel firehjulstrækker eller en ny og moderne minibil. Men den gennemsnitlige danske familie kan godt regne med, at den reelle omkostning til bilen alene ligger i niveauet 2,5 kroner, for hver gang der ryger en ny kilometer på tælleren på vej til Sydeuropa, uddyber Martin Lundholm.

Fyld bilen

Hvorvidt bilen økonomisk set er det rigtige transportmiddel til og fra feriedestinationen, afhænger ifølge Martin Lundholm meget af, hvor mange personer bilen transporterer.

- Hvis I tager fire voksne af sted i en benzinbil til Kroatien, så lyder prisen per person på cirka 2.400 kroner. Men kører du kun to personer af sted, så er prisen pludselig den dobbelte, altså 4.800 kroner per person. Og så vil det formentlig være billigere at rejse med fly, lyder det fra Martin Lundholm.

Jan Lang peger på, at transporttiden også er et forhold, der skal tages i betragtning:

- Hvis du vælger egen bil som transportmiddel til ferien sydpå, så skal du også være opmærksom på, at transporttiden øges væsentligt. Det tager eksempelvis omkring 18 timer at køre til den franske riviera, mens det tager fem timer, hvis du flyver. Og ofte betyder det en ekstra overnatning undervejs, hvilket øger omkostningerne, siger Jan Lang afsluttende.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
22. august 2018, 15:00
I starten af 70’erne drog købmandssønnen fra Brårup, Ole Fly Plejdrup, ud i verden. Nu er han tilbage i spændende og dynamiske rammer med nyåbnet afdeling på Østerbro 7 i Skive.
30. august 2018, 15:00
Haugen-Gruppen A/S tilbagekalder to partier af Cup Noodles Spicy. Producenten har oplyst, at der er risiko for glasstykker i produktet.
19. september 2018, 11:00
Flere erhvervsfolk fra Skive og omegn fik i aftes afprøvet sangtalentet, da sangeren Anders Blichfeldt gæstede Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring