Skolebørn tramper hårdt i pedalerne de kommende uger

Familie og fritid:

I de kommende to uger tramper tusindvis af skolebørn ekstra hårdt i pedalerne på vej til skole. Det er nemlig igen blevet tid til cykelkampagnen Alle Børn Cykler, hvor børn fra 0.-10. klasse cykler til og fra skole. I Skive Kommune deltager 475 elever fra 18 klasser fordelt på 6 skoler og undervisningssteder.

Fra d. 31. august til d. 11. september 2015 vrimler det med cyklende skolebørn i hele landet. Mere end 130.000 skolelever optjener points på cykelstierne i Alle Børn Cykler-kampagnen. Eleverne har bl.a. mulighed for at vinde nye cykler og spændende oplevelser til klassen, nyt cykeludstyr eller en dag med Jeppe Vig Find, som er ambassadør for kampagnen. Eleverne optjener points, hvis de cykler hver dag, og får ekstra points for at huske cykelhjelmen. 

Cykelmotion er nem motion
I Danmark cykler 50 % af alle skoleelever til skole de fleste dage. For 25 år siden var tallet 70 %. Langt de fleste voksne danskere har selv oplevet barndommens frihed og glæde ved at cykle – og i dag ved vi tilmed med sikkerhed, at aktive transportvaner spiller en afgørende rolle for børns sundhed, trivsel og indlæring.

De mange positive effekter af børns skolecykling afspejler sig nu i en ny undersøgelse fra Danmarks Statistik. Undersøgelsen viser, at hele 96 pct. af befolkningen ønsker, at der aktivt skal arbejdes for, at flere børn igen får mulighed for at cykle til skole. Tallet her er et klart signal om, at børns mulighed for at cykle er noget, der har stor betydning. Vi har – endnu – en stærk cykelkultur, men den er truet. Netop for at imødekomme de mange børnefamilier, der er ramt af lang afstand til skole og utrygge skoleveje, har Cyklistforbundet i år udvidet den populære Alle Børn Cykler til også at omfatte fritidscykling. Som noget nyt er SFO’erne derfor inviteret med i kampagnen, og i år giver det også points at cykle efter skole og i weekenderne.

Der er mange god grunde til at vælge cyklen

  • Ifølge Sundhedsstyrelsen har fysisk aktivitet en positiv indvirkning på både hjerte, kredsløb, muskler, stofskifte, hormonsystem og immunsystem
  • Fysisk aktivitet har gevinster i form af livsglæde, overskud, social trivsel og selvtillid
  • Der er dokumenteret positiv sammenhæng mellem fysisk aktivitet og indlæringsevne
  • En cykel larmer ikke fylder minimalt på vejene og foran skolerne
  • Cyklen er et væsentligt bidrag til løsningen af klima- og forureningsproblemer

Deltagende skoler har modtaget kampagne-bannere, som hænges udenfor skolen og synliggør skolens engagement, og henleder trafikanters opmærksomhed på de mange cyklende børn.

Effekten af Alle Børn Cykler dokumenteres i en rapport fra COWI. Hvert år skaber kampagnen 5.000 helt nye børnecyklister – det svarer til en elev i hver eneste klasse, der er med.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
29. oktober 2019, 09:00
Sig nej tak til stress og opnå større trivsel. Stress er en tilstand, du kan gøre noget ved, hvilket er essensen i dette foredrag.
15. november 2019, 16:00
Vejen spærres på grund af kloakarbejde.
15. november 2019, 09:00
Spøttrup Cirklen modtager Skive Kommunes Kulturpris 2010, mens fyrtårnsprisen ’Årets Otto’ går til den kunstneriske ildsjæl Troels Madsen.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring