Godt nyt for dyrene: Dyreværnet har startet internat i Jylland

Gitte Visbech (hj.) indehaver af Søndergaard Hunde- og Kattepension sammen med Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund
Foto: Dyreværnet
Gitte Visbech (hj.) indehaver af Søndergaard Hunde- og Kattepension sammen med Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund
Familie og fritid:

Flere og flere kæledyr bliver tilovers i dagens Danmark og ofte er Dyreværnets internat i Rødovre v/København fuldt belagt med misrøgtede hunde, katte, kaniner og smådyr.

For at øge kapaciteten, har Dyreværnet pr. den 2. maj 2016 indgået et tæt samarbejde med Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som derfor kan kalde sig Dyreværnet v/Søndergaard Hunde- og Kattepension.

Hver eneste dag modtager Dyreværnet – Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr mellem syv til ti skriftlige anmeldelser om misrøgt af kæledyr. Dette er en tredobling i forhold til 2012, og derfor valgte foreningen at udvide antallet af dyreambulancer fra en til tre i 2015.

Med to dyreambulancer kørende i Jylland og en på Sjælland kommer der stadig flere hunde, katte og smådyr i Dyreværnets varetægt. Det eksisterende internat, som Dyreværnet driver i Rødovre ved København, er ofte helt booket op – der er for få værelser i forhold til de mange snuder og poter, der har brug for hjælp.

"Det har længe været et stort ønske for Dyreværnet at åbne en afdeling i Jylland. På internatet i Rødovre kniber det med at have værelser nok til alle de dyr, der har behov for hjælp. Så valget stod mellem at skære ned på aktiviteterne eller udvide kapaciteten. Vi valgte det sidste, for vi ved, at der er mange, der gerne vil hjælpe værgeløse dyr", fortæller Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund, og fortsætter:

"Vi modtager utallige henvendelser fra borgere i Jylland, som gerne vil adoptere dyr fra Dyreværnet, men som synes, at det er lang vej at køre helt til København. Det har vi fuld forståelse for. Så nu får de jyske dyreelskere nemmere ved at adoptere dyr fra os via Dyreværnet Jylland. Og jo flere dyr vi hjælper videre, jo flere dyr kan vi redde, smiler den stolte direktør."

Dyreværnet v/Søndergaard Hunde- og Kattepension ligger i landlige omgivelser ved Kolding. Internatet og pensionen er drevet af Gitte Visbech, der sammen med sine fire medarbejdere vil sørge for, at de hunde, som Dyreværnets ambulancer redder fra misrøgt i Jylland, kommer på højkant og bliver bortadopteret til nye kærlige hjem.

"Jeg er stolt af, at min pension er blevet en del af så stor og så driftig en forening som Dyreværnet, siger Gitte Visbech, der har drevet sin hunde- og kattepension siden 2003. Vi kan tilbyde dyrene optimale forhold, blandt andet fordi vi er beliggende i et naturområde, hvor forholdene er meget rolige", siger den glade pensionsindehaver.

Dyreværnet har siden 2014 haft et samarbejde med Husdyrenes Vel på Fyn og med udvidelsen i Jylland, kan Dyreværnet nu kalde sig landsdækkende.

Dyreværnet skaffede i 2015 nye hjem til 1.061 hunde, katte, kaniner og smådyr. Det er næsten tre dyr om dagen. Med etableringen af Dyreværnet Jylland forventes det tal at stige markant.

Dyreværnet er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Foreningen, der er stiftet i 1898, arbejder ud fra en NO KILL-politik, hvor alt sættes ind på at redde ethvert dyr fra aflivning. Dyreværnet skaffer nye hjem til cirka 1.000 dyr årligt.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
24. juni 2019, 15:00
Musikmejeriet præsenterer en festival for alle - Den Rådne Banan Festival 2019.
22. juli 2019, 09:00
Lørdag den 17. august 2019 fylder Thise Friskole 40 år, og det skal fejres med en dag fyldt med aktiviteter.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring