Fra hvalp til familiemedlem

Foto: Forlaget INDBLIK
Familie og fritid:

”Der er mange årsager til at overveje at anskaffe sig en hund – og mange gode grunde til det. Men der er lige så mange dårlige grunde. Overvej det nøje. Det er en kontrakt på plus/minus ti år.” Så bastant skriver hundetræner Rolf Andersen i begyndelsen af sin nye bog om at anskaffe sig en hvalp. Det er dog ikke ment som en skræmmekampagne. Tværtimod.

En af Danmarks bedst kendte hundetrænere, Rolf Andersen, er klar med sin fjerde bog, "Hvalpens bog". Denne gang er fokus på hvalpen og den første tid i familien, fra hvalpen er otte uger ved afhentningen og til cirka seks måneder. I bogen opfordrer Rolf Andersen blandt andet til at overveje nøje, hvad det vil sige at få et lille nyt, nuttet, ja vist! – men krævende familiemedlem. De første seks måneders tid er det revnende ligegyldigt, om det er en jagthund eller en familiehund, for den første tid i familien er tilpasningen præcis den samme.
Der er mange årsager til at overveje at anskaffe sig en hund – og mange gode grunde til det. Men der er lige så mange dårlige grunde. Overvej det nøje. Det er en kontrakt på plus/minus ti år.” Så bastant skriver hundetræner Rolf Andersen i begyndelsen af sin nye bog om at anskaffe sig en hvalp. Det er dog ikke ment som en skræmmekampagne. Tværtimod.


"Hvalpens bog" er skrevet i Rolf Andersens sædvanlige lette og underholdende sprog og beskriver hele forløbet fra hvalp til familiemedlem. Alt fra overvejelserne til, om tidspunktet nu er rigtig til at anskaffe en hvalp, og er der tid i hverdagen? Lover børnene, de nok skal gøre alt for at passe den? Og hvilken race skal man vælge? Der er uendelig mange forskellige racer i et hunderaceleksikon, og de er næsten alle beskrevne som ’dejlige familiehunde’, men nogle racer kræver mere motivation eller mere motion end andre, så derfor giver Rolf Andersen gode råd til både jagthundeejere og familiehundeejere om at sætte sig grundigt ind i den helt rigtige race og ikke bare at vælge ud fra udseende.

Ud over de mange gode og letlæste råd om at få en lille ny hvalp i familien er der i Hvalpens bog – fra hvalp til familiemedlem også gjort plads til egne data om hvalpen, så der kan holdes styr skift af tænder, dyrlæge, hundetræner med mere. Desuden rummer bogen sider til egne noter og en praktisk plastlomme til hvalpens papirer, for eksempel stamtavle, vaccinationsattest og lignende. Bogen er som Rolf Andersens foregående bøger fyldt med billeder af skønne og glade hvalpe og deres stolte ejere taget af fotograf Jakob Boserup, og forordet er skrevet af Årets Dyreven 2012, tidligere fødevareminister Dan Jørgensen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
29. oktober 2019, 09:00
Sig nej tak til stress og opnå større trivsel. Stress er en tilstand, du kan gøre noget ved, hvilket er essensen i dette foredrag.
15. november 2019, 16:00
Vejen spærres på grund af kloakarbejde.
15. november 2019, 09:00
Spøttrup Cirklen modtager Skive Kommunes Kulturpris 2010, mens fyrtårnsprisen ’Årets Otto’ går til den kunstneriske ildsjæl Troels Madsen.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring