Fædre på forældrekursus

Foto: Foreningen Far
Familie og fritid:

Ønsker vi at genskabe forældreansvaret, etablere forældrenetværk, engagere fædrene, nedbringe antallet af skilsmisser og spare samfundet for milliarder. Ja så er digital post, familiegrupper og barsel til begge forældre, den helt rigtige vej for Danmark.

En række kommuner har som i Sverige indført familie kurser for førstegangsfødende forældre med anbefaling fra bl.a. Sundhedsvæsnet og Foreningen Far.

Politiken skriver: ”De fleste fædre ønsker en større rolle i graviditet, fødsel og deres børns liv. Fædre tilbydes en plads ved morens side og omtales i sundhedsvæsenet som ledsager eller partner. Men fædre har ikke en funktion som sådan. For han har ikke kroppen i spil. Det er især barnets trivsel og kvinden, der bærer barnet i sin krop, som interessen samler sig om.

For fædrene betyder kurserne et tættere forhold til barnet, og at faren får mulighed for at udvikle faderskabet. Evalueringer og erfaringer viser, at gode forældrekurser fremmer samtaler mellem forældrene og får dem til at tale om noget, de ellers aldrig ville have talt om, f.eks. hvordan de skal indrette døgnet med et spædbarn, så de støtter hinanden bedst muligt. De får vel at mærke talt om det på en måde, så faren også får en selvstændig stemme. Det øger mulighederne for det gode samvær og samarbejde i en presset hverdag.

En far fortæller om sine oplevelser: »Vi har venner, der er gået fra hinanden, fordi de ikke har kunnet finde ud af det. De har ikke rigtig tænkt nok over det og har bare fortsat med at gøre, som de plejede. Vi har snakket en del om det og også fundet ud af, at man er nødt til at lave om på nogle ting, når man bliver forældre. Sådan er det bare. Ens barn er vigtigere. Det er jo for resten af livet«.

46 procent af alle ægteskaber ender med en skilsmisse, godt 80 procent af småbørnsfamilier er i klemme mellem familien og arbejdslivet med stress, konflikter i familien og dårlig trivsel til følge. Efterfødselsdepressioner rammer cirka 20 procent af de ny blevne mødre og ses også hos ca. hver 10. far. ”

Foreningen Far mener at alle børn skal have en god, glad og dejlig opvækst i Danmark. Foreningen Far anbefaler derfor digital post, familiegrupper og barsel som et tilbud for begge forældre. Det er en god samfundsinvestering og vi skal have alle børn og forældre med i fremtidens velfærdssamfund.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
25. marts 2019, 09:00
Arrangørerne af modelmessen i Durup oplever en god interesse for at udstille på messen.
25. marts 2019, 11:00
Søndag eftermiddag endte med en positiv overskrift, da de unge 2. divisionsgutter med en nervepirrende sejr på 29-28 over Hornbæk nu overlever i rækken som oprykkerhold.
20. marts 2019, 14:00
Adrenalin og hestekræfter er kodeordet, når Breum Borger- og Landboforening, Global Pigs og AMK (Aarhus Motorklub) den 15. juni spærrer gaderne i Breum af
22. marts 2019, 12:00
Entreprenørfirmaet Ole Ibsen A/S i Balling overtager fra 1. april 2019 Oddense Tømrerfirma A/S.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring