Stor fremgang for de midtjyske installatører

Foto: Deloitte
ERHVERV:

Fremgangen i byggebranchen har også smittet af på de midtjyske el- og vvs-installatører. Det viser nye tal fra Deloitte, der har gennemgået regnskaberne for mere end 1300 danske installationsvirksomheder. I Midtjylland er det primære resultat pr. ansat steget med hele 42 pct. Det er det bedste resultat i hele installationsbranchen.

”Det er rigtig positivt, at installatørbranchen også oplever fremgang på linje med resten af byggebranchen. Særligt godt går det i Region Midtjylland, hvor øget byggeaktivitet har resulteret i en markant forbedring af indtjeningen,” siger Bo Odgaard, der er leder af Deloittes branchegruppe for installationsbranchen.

Der er dog stadig stor forskel på de bedste og dårligste installatørvirksomheder i branchen.

”Ser vi på de 25 pct. bedste virksomheder, har de præsteret en indtjening, der er seks gange højere end den øvrige branche. De bedste virksomheder er langt bedre til at holde arbejdskapitalen nede, hvilket sikrer en lav pengebinding. Ydermere præsterer de en markant højere omsætning pr. afholdte lønkrone,” siger Bo Odgaard.

Særligt de store installatørvirksomheder har haft et godt år. Det skyldes især normaliseringen af entreprisemarkedet, mener Bo Odgaard:

”Generelt tjener de store virksomheder færre penge pr. ansat end de små. Sådan er det stadig, men forskellen er blevet mindre. Hvor vi tidligere oplevede en ekstremt hård priskonkurrence på de store entrepriser, har markedet i dag fundet et mere normalt leje, hvilket naturligvis kommer de store installatørvirksomheder til gode,” siger han.

Selv om de små installatørvirksomheder altså er bedre til at tjene end de store, er der dog stadig virksomheder, der kæmper hårdt med at få styr på indtjeningen.

”2014 var et svært år for især de små el-installatører med 5-10 ansatte. For andet år i træk har de haft en negativ udvikling i indtjeningen. Derfor er mange af dem nødt til at kigge en ekstra gang på deres forretningsmodel,” siger Bo Odgaard.

En metode til at forbedre sin indtjening kan for mange mindre installatører være at specialisere deres forretning, mener Bo Odgaard:

”Står man stille rent indtjeningsmæssigt, eller går man ligefrem tilbage, er det klart, at man som virksomhedsejer er nødt til at se på, om man stadig skal dække bredt over fagområderne, eller om man skal påbegynde en specialisering. For nogle vil det sidste uden tvivl være en farbar vej.”

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
14. februar 2019, 14:00
Arbejdet udføres i perioden 18 februar til 1 marts.
13. februar 2019, 14:00
Nu bliver det muligt at læse softwareudvikling ved siden af jobbet i Skive.
15. februar 2019, 08:30
Forventes at ankomme til Skive Havn lørdag aften ca. kl. 18:00, sejlende under tysk flag.
15. februar 2019, 15:00
Mange håndværkere mødte op, da Skive Kommune og SET holdt det årlige orienteringsmøde om de udbud, der vil komme i løbet af 2019.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring