Mon COOP vil gøre det samme på Skiveegnen?

Mange års investeringstørke i nye butikker i landsbyer bliver nu brudt. For første gang i en årrække investerer Coop i en helt ny butik i Udkantsdanmark.
Kilde: COOP
Mange års investeringstørke i nye butikker i landsbyer bliver nu brudt. For første gang i en årrække investerer Coop i en helt ny butik i Udkantsdanmark.
ERHVERV:

Coop investerer i Vandkantsdanmark

Mange års investeringstørke i nye butikker i landsbyer bliver nu brudt. For første gang i en årrække investerer Coop i en helt ny butik i Udkantsdanmark. I Bindslev i det nordlige Vendsyssel bygger man nu en helt ny butik i stedet for at lukke.

Mens mange butikker i de tyndt befolkede områder lukker på stribe, har Coop besluttet at foretage en usædvanlig investering.

Stedet er landsbyen Bindslev i det nordlige Vendsyssel.

I aftes fik medarbejderne i den lokale Dagli´Brugs den glædelige besked, at man i stedet for at lukke den nedslidte forretning, går i gang med at bygge en helt ny butik op fra grunden. Til efteråret åbner der en ny moderne Dagli´Brugs i byen. Med denne investering fastholder Coop arbejdspladserne, sikrer bedre indkøbsmuligheder i nærmiljøet – og dermed liv i byen.

”Alle har de sidste mange år haft travlt med at dødsdømme vores butikstype og ”udvide Udkantsdanmark”, hvor endnu flere byer står til at sygne hen uden dagligvarebutikker. Med vores investering i Bindslev vil vi udfordre vaneforestillingerne og vise, at vi kan vende udviklingen, hvis vi – og borgerne i byen – vil,” siger kædedirektør Jesper K. Andersen.

Der er tale om den første investering af denne type i mange år i Coop. Årsagen til, at man tør kaste sig ud i eksperimentet er, at Dagli´Brugsen har udviklet et nyt koncept, hvor butikkerne bliver endnu mere lokale med flere varer fra nærområdet, og positionen som det lokale mødested styrkes med eksempelvis møderummet for byens borgere, Dagli´Stuen. I løbet af de seneste tre måneder er de 6 første butikker efter det nye koncept åbnet. Modtagelsen har sprængt alle forventninger, og skabt en uventet stor optimisme.

”Vi har oplevet nogle af de største åbninger i Coops historie. Og efter at åbningsfesten er slut, er fremgangen fortsat. Hvor vi tidligere blev brugt som kiosk, så har det nye koncept betydet, at vi i langt højere grad bliver brugt som madbutik: Vores salg af frisk frugt og grønt, fersk kød og brød er vokset voldsomt. Vi har på samme tid set flere kunder, fordi butikkerne blevet mere moderne, og lidt billigere, og bedre indtjening, fordi vi sælger flere ikke-kioskvarer med bedre avance,” siger Jesper K. Andersen.

Indtil den nye butik står færdig i Bindslev, vil kunderne kunne handle i den eksisterende. Den nye bygges på samme grund. Når den er åbnet inden årets udgang, vil den gamle bygning blive revet ned.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
14. august 2019, 11:00
Hank op i kollegaen, tag din gamle klassekammerat under armen og kom på Elværksgrunden den 23. august til en omgang god musik og konkurrenceprægede aktiviteter.
8. august 2019, 13:00
Uddannelsen til markedsføringsøkonom, hårdt arbejde og vindermentalitet har på rekordfart ført 26-årige Tobias Rasmussen til stillingen som ansvarlig for digital marketing ved sportsernæringsfirmaet Pure Power
14. august 2019, 15:00
Nu skal hele familien op af sofaen og ud at flyve! Legehelteløbet er et familieløb, hvor alle kan være med, hvad end man løber, hinker, går eller ruller turen.
11. juli 2019, 11:00
Region Midtjylland gav i efteråret 2018 dødsstødet til rute 50, som kørte mellem Skive og Viborg via Ørum.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring