Færre konkurser i Midtjylland i 2015

Bo Odgaard er partner i Deloitte i Silkeborg og ekspert i de forhold, der vedrører små, mindre og mellemstore virksomheder.
Bo Odgaard er partner i Deloitte i Silkeborg og ekspert i de forhold, der vedrører små, mindre og mellemstore virksomheder.
ERHVERV:

Antallet af konkurser faldt med 2 pct.

Flere midtjyske virksomheder holdt skindet på næsen i det forgangne år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I 2015 gik 821 midtjyske virksomheder konkurs mod 841 i 2014. Det vidner om en svag stigning i den økonomiske aktivitet.

”Det er glædeligt at se, at Midtjyllands virksomheder kom godt igennem 2015. Dog er der kun tale om en mindre forbedring, der stadig ligger langt under København. Der er altså endnu et stykke vej, før optimismen for alvor bryder igennem,” siger partner i Deloitte Bo Odgaard, der er rådgiver for en lang række mindre og mellemstore virksomheder.

Ser man på hele Danmark var antallet af konkurser da også stort set uændret i 2015.

”I 2014 gik 4.049 virksomheder konkurs i Danmark. I 2015 var tallet 4.029, altså stort set uændret. Igen vidner det om et afventende erhvervsklima, hvor der godt nok er øget aktivitet, men stadig en lang række virksomheder, der ikke formår at tjene tilstrækkeligt med penge,” siger Bo Odgaard.

Ifølge Bo Odgaard er der flere grunde til, at opturen lader vente på sig:

”Flere af vores vigtige eksportmarkeder viser kun svag vækst. Samtidig kæmper mange virksomheder med truslerne fra nye, digitale konkurrenter, der slår gamle brancher af banen. En sådan brancheglidning kan naturligvis skabe muligheder, men den kan også gøre mange virksomhedsejere nervøse.”

Bo Odgaard forventer dog, at 2016 over en bred kam bliver et godt år for de danske virksomheder:

”Selv om optimismen er moderat, er der absolut positive takter at spore på markedet. Lige nu sker der en hel del omstruktureringer, ligesom mange virksomheder foretager forskellige investeringer. 2016 må så vise, om de formår at tjene pengene hjem.”

I alt gik 9.818 job tabt i Danmark i 2015 som følge af, at virksomheder gik konkurs.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
30. august 2018, 15:00
Haugen-Gruppen A/S tilbagekalder to partier af Cup Noodles Spicy. Producenten har oplyst, at der er risiko for glasstykker i produktet.
22. august 2018, 15:00
I starten af 70’erne drog købmandssønnen fra Brårup, Ole Fly Plejdrup, ud i verden. Nu er han tilbage i spændende og dynamiske rammer med nyåbnet afdeling på Østerbro 7 i Skive.
10. september 2018, 14:00
Skive Sangskriver Festival 2018 afholdes i dagene 18. - 21. september på Kulturhusbåden SVANEN i Skive Havn med besøg af kunstnere og instruktører fra ind- og udland.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring