De danske tømrervirksomheder stormer frem

Thomas Frommelt
Foto: Deloitte
Thomas Frommelt
ERHVERV:

De danske tømrerfirmaer har det rigtig godt. Ikke blot er de bedst til at tjene penge i hele bygge- og anlægsbranchen. Andelen af konkurstruede firmaer er også på det laveste niveau, der længe er set. Det viser en ny analyse foretaget af Dansk Byggeri og Deloitte.

”Tømrerbranchen befinder sig på et betydeligt højere niveau end i de foregående år. Væksten i resultat pr. ansat steg i 2014 med hele 50 pct. i forhold til 2013. Den positive udvikling skyldes blandt andet BoligJobordningen og reparation af stormskader, der sammenlagt har givet ekstra aktivitet og formentlig også bedre indtjening,” siger partner i Deloitte Thomas Frommelt.

Ud over resultatet pr. ansat er tømrerfirmaerne også blevet dygtigere til at tjene penge på deres investeringer.

”Ser vi på 2013-regnskaberne, var det gennemsnitlige afkast for tømrerbranchen 20 pct. I 2014 steg det tal til 28 pct., hvilket er betydeligt højere end i resten af bygge- og anlægsbranchen. En del af forklaringen er, at tømrerbranchen i fremgangstider er mindre afhængig af store investeringer i forhold til virksomheder, der eksempelvis beskæftiger sig med større anlægsopgaver,” siger Thomas Frommelt.

Tømrervirksomhederne har også fået større ro på den finansielle front end tidligere, siger Thomas Frommelt:

”Over en bred kam er likviditetsgraden steget kraftigt i branchen, mens tilsvarende færre virksomheder oplever et økonomisk pres. Kun 10 pct. af tømrervirksomhederne befinder sig nu i risikozonen for at gå konkurs mod hele 17 pct. i 2013,” siger han.

Specielt de mindre tømrervirksomheder med 5-10 ansatte har øget indtjeningen markant. I 2014 tjente de 61.000 kr. pr. ansat mod kun 35.000 kr. i 2013, en stigning på hele 74 pct.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.
16. januar 2019, 12:30
Beregninger fra Arbejdstilsynet viser, at arbejdsulykker årligt koster danske virksomheder minimum 5,1 milliarder kroner.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring