Bliv klogere på konkurrence- og kundeklausuler

ERHVERV:

SET, Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, fortsætter - i samarbejde med Advokathuset A/S – kursusrækken ”Advokatens fyraftensmøde” , der er målrettet etablerede erhvervsvirksomheder. Torsdag, den 22. maj afholdes kurset ”Konkurrence- og kundeklausuler”, som er det tredje af årets otte planlagte kurser.

Det er gratis at deltage i kursusudbuddet og der er ikke krav om medlemskab af SET for at deltage i ”Advokatens fyraftensmøde”, pointerer erhvervskonsulent og event manager, Lise Korsgaard fra SET. Hun tilføjer, at det dog forudsættes, at deltagerne er eller skal være en del af ejerkredsen i en virksomhed.

Kurset ” Konkurrence- og kundeklausuler” retter sig imod erhvervslivets ledere og deltagerne til dette kursus forventes at have et forudgående kendskab til erhvervslivets forhold.

Ved ansættelse af centrale og ledende medarbejdere bør det overvejes, om der i ansættelsesaftalen/ direktørkontrakten skal vedtages konkurrencebegrænsninger, konstaterer advokaten bag ”Advokatens fyraftensmøde”, Anders Jessen Schmidt, der samtidig gør opmærksom på, at tilsvarende gør sig gældende i en ejeraftale, når flere personer går sammen om at eje en virksomhed. Formålet med konkurrencebegrænsende aftaler er at beskytte virksomheden imod den pågældende medarbejder/leder/medejer. Under samarbejdet - men i særdeleshed, hvis samarbejdet ophører.

På kurset vil Anders Jessen Schmidt gennemgå den kontraktretlige loyalitetsforpligtigelse (konkurrence- og kundeklausuler) og den lovbestemte loyalitetsbestemmelse (markedsføringsloven) opdelt i henholdsvis ansættelsesretlige og ejer forhold.

I forbindelse med ansættelsesretlige forhold, vil jeg bl.a. komme ind på, hvor omfattende konkurrence- og kundeklausuler kan og bør være, oplyser advokaten, der ligeledes vil fortælle om, hvordan arbejdsgiveren ved opsigelse af en medarbejder skal forholde sig til indgåede konkurrence- og kundeklausuler - med respekt af funktionærlovens regler på området.

På kurset vil der tillige blive givet eksempler på klausuler og gennemgået relevant retspraksis, som beskriver rammerne for håndhævelse af konkurrence- og kundeklausuler.

Lise Korsgaard opfordrer Skiveegnens virksomhedsledere til at tilmelde sig kurset og få et intensivt brush up på emnet konkurrence- og kundeklausuler. Hun gør samtidig opmærksom på, at emner for de kommende fem kurser i ”Advokatens fyraftensmøde” kan ses i SET’s arrangementskalender på www.skiveet.dk
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
24. september 2018, 08:00
Den 28. september fejrer Skive Musikskole 50 års jubilæum med masser af gratis eftermiddagskoncerter.
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
20. september 2018, 09:00
En ny tilskudsordning skal hjælpe de små og sjældne arter med at komme nemmere rundt i landskabet.
21. september 2018, 14:00
SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter og Skive Kommunes medlemskab af turismepartnerskabet Enjoy Limfjorden betyder, at...

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring