Skive med i globalt klimanetværk

handtryk
handtryk
BYEN:

Borgmester Peder Christian Kirkegaard har meldt sig ind i det globale borgmesternetværk Compact of Mayors

- Som en af Danmarks absolutte firstmovers på energi- og klimaområdet, finder vi det naturligt, at Skive Kommune tilslutter sig dette internationale klimainitiativ. Vi vil gerne sende et signal om, at vi tager klimaudfordringen og ansvaret alvorligt, siger Peder Christian Kirkegaard, borgmester i Skive Kommune.

Compact of Mayors er et netværk, dannet på initiativ fra Cities Climate Leadership Group (C40), Local Government for Sustainability (ICLEI) og United Cities and Local Governments (UCLG) og The United Nations Human Settlements Programme (UN-Habitat). Formålet er at skabe internationalt samarbejde mellem byerne og styrke indsatsen i den globale klimakamp.

I Danmark er Realdania gået aktivt ind i klimakampen og har sat sig som mål at få alle danske kommuner til at tilslutte sig Compact of Mayors. Administrerende direktør i Realdania Jesper Nygård befinder sig i øjeblikket i Paris. Han roser i en kort video på youtube fra COP21 de danske kommuner, der har tilsluttet sig Compact of Mayors.

Du kan se videoen her https://www.youtube.com/watch?v=jaGHiFYBY6c

- Byerne er en af vejene til, at vi kan få et bedre samfund klimamæssigt. Der er ingen tvivl om, at vores statsledere gør, hvad de kan for at lave en god og langsigtet og ambitiøs klimaaftale, men staterne kan ikke løse det her alene. Staterne er nødt til at have erhvervsvirksomheder, civilsamfund, foreninger og ikke mindst byerne med, siger Jesper Nygård i videoen.

Ud over Skive er 10 andre danske kommuner gået med i Compact of Mayors; København, Sønderborg, Høje-Taastrup, Hjørring, Ærø, Helsingør, Ringkøbing-Skjern, Odder, Hørsholm og Jammerbugt Kommune.

Du kan læse mere om den danske indsats i forbindelse med Compact of Mayors på Realdanias hjemmeside: https://realdania.dk/samlet-projektliste/compact%20of%20mayors

Compact of Mayors

Compact of Mayors er verdens største samlede indsats mellem byledere for at måle og reducere udledningen af CO2 og klimatilpasse byerne. Initiativet blev lanceret under FN’s klimatopmøde i New York sidste år.

Ved at indgå i et internationalt initiativ, hvor der er fokus på at indsamle fuldt sammenlignelige tal og data, kan en kommune i Danmark få vigtige erfaringer og ideer til nye klimaløsninger fra byer fra hele verden – og omvendt. Danske kommuner har i forvejen stærkt fokus på reduktion af drivhusgasser, klima- og klimatilpasningsplaner, og Compact of Mayors-initiativet er udviklet, så det også kan håndtere danske data. Indtil videre er elleve danske kommuner tilmeldt: København, Sønderborg, Høje-Taastrup, Hjørring, Ærø, Skive, Helsingør, Ringkøbing-Skjern, Odder, Hørsholm og Jammerbugt Kommune.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
2. september 2019, 11:00
Lundø danner hvert år rammen om Danmarks smukkeste beliggende motorshow, hvor Lundø Strand Camping og Krumtapperne inviterer alle motorentusiaster til at deltage med deres spændende køretøjer.
16. september 2019, 10:15
En andenpræmie i Eurojackpot og fire vindere i Lotto gav fem nye millionærer i weekenden.
16. september 2019, 11:00
Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene.
13. september 2019, 09:00
Søndag den 22. september afholdes Fursund-løbet, som er en unik mulighed for at opleve den flotte natur i Nordsalling.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring