DSB Stay – spændende projektide

Skive station om aften og natten.
Foto: Colliers Award – Projektmateriale Skive Station
Skive station om aften og natten.
BYEN:

DSB STAY (Skive Station)

Marc Vestergård Kristiansen, Emil Hovedskov Pelsen og Allan Virenfeldt Hansen Marc, Allan og Emil fortæller om forslaget:

”DSB STAY er betegnelsen for en transformering af Skive Station. Konceptet tilbyder dansk interrail med feriedestinationer, der inddrager brugen af de tomme stationsbygninger i Danmark. Med DSB STAY vil man kunne tage toget fra en station til en anden og ankomme direkte, hvor man overnatter.

De lette og overskuelige forbindelser appellerer til den brede vifte af befolkningen med ønske om at opleve Danmark fra en ny vinkel. Ideen går i al sin enkelthed ud på at generere nyt liv og ændre opfattelsen af stationerne som værende transitområder ved at tilbyde overnatningsmuligheder og funktioner som bibliotek, fest-, kursus- og mødelokaler samt cafe; herunder lektiecafe m.m., for både lokalbefolkningen, overnattende gæster og pendlerne.

Nøgleordet er oplevelse, derfor tilbydes der fra DSB STAY cykeludlejning, hvor der bliver sat fokus på grøn mobilitet, det at fremhæve Skive by og fremhæve stationen som en generator for byen”.

 

Dommerpanelet udtaler om forslaget:

”Et rigtig godt projekt, som dog fokuserer mere på turister og besøgende end på byens borgere. Konceptet ville stå stærkere, hvis lokalsamfundet blev involveret og aktiveret mere”. ”Set i lyset af konkurrencekravet om, at forslag skulle være ”økonomisk bæredygtige” er dette et stærkt forslag, som udvider simpel overnatning til en hel vifte af stationsforankrede aktiviteter, de alle er kædet sammen i et interessant, nytænkende koncept, som gavner lokalsamfundet og lægger op til interessante oplevelser for familien Danmark rundt om i landet”.

”Rent arkitektonisk skal forslaget bearbejdes i forhold til at udnytte de muligheder, der er på Skive Station. Dommerkomiteen finder, at der er langt mere potentiale i den eksisterende bygning, end forslaget lægger op til”. ”Med udgangspunkt i Skive Station forestiller forslagsstillerne sig en hotelkoncept i de danske stationer.

Stationerne skulle ikke længere være transitområde, men et midlertidigt opholds- og overnatningssted. Her kan være mange funktioner som bibliotek, fest-, kursus- og mødelokaler, hvor lokalbefolkning, pendlere og overnattende mødes.

Stationerne bliver i DSB STAY udgangspunkt for en oplevelse af landet”. ”Dommerkomiteen var overbevist af forslagets nytænkende kvaliteter og dets økonomiske muligheder. Det var godt tænkt i forhold til jernbanenettet og muligheden for at sælge pakkeløsninger, som en slags interrail i Danmark”.

”Til gengæld manglede dommerne i visualiseringen en klar lokal forankring og en fornemmelse for en stemning, der skulle gøre sig gældende netop her”.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. juli 2019, 09:00
Lørdag den 17. august 2019 fylder Thise Friskole 40 år, og det skal fejres med en dag fyldt med aktiviteter.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
24. juni 2019, 15:00
Musikmejeriet præsenterer en festival for alle - Den Rådne Banan Festival 2019.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring