BIG Blue Skive 2040 – under luppen

Oplægget med et nyt hus til musikskolen placeret helt central ved å-løbet bør være et af de første projekter, man realiserer.
Foto: Rendering fra BIG, Bjarne Ingels Group til projekt
Oplægget med et nyt hus til musikskolen placeret helt central ved å-løbet bør være et af de første projekter, man realiserer.
BYEN:

BIG Blue Skive 2040 er et meget omfattende og alsidigt projekt, der med hver sin del rammer forskellige behov i et bybillede. Når man overordnet set betragter projektet kan det virke både ”skudt over mål” og alligevel realistisk. Specielt når detaljerne i projektet vurderes nærmere opdager man, at mange ideer umiddelbart er lige til ”højrebenet”.

De fem temaer

Projektet bygger på 5 temaer, der samtidigt skaber sammenhæng og alsidighed. De fem temaer er: udendørs kunst, uddannelse i Skives Historie, udforskning af dyreliv, sport & rekreation samt musik & arrangementer. Temaerne er bygget på de kvaliteter, der i forvejen eksisterer i Skive.

Udendørs kunst
Udendørs kunst er meget bredt – og behøver ikke nødvendigvis at koste enorme summer. Ideen er født – nu skal rammerne blot fyldes ud med kreativitet. Og det behøver ikke kun komme fra Skiveegnen.

Uddannelse i Skives historie
Stiens rute gennem byen ligger absolut op til at lave en Skives Historie vandring. Der er en masse at fortælle om Skive, som opstod i 1300-tallet ved Karup å og som derefter har udviklet sig til det Skive, vi kender idag.

Udforskning af dyreliv
Når vi taler om å og fjord, så undgår vi ikke at tale om dyrelivet, der helt naturligt findes i rigt mål i området. Uanset om man er professionel ornitolog eller blot nyder fuglesang på en aftengåtur vil der være en masse at se på.

Sport & rekreation
Skive er allerede i dag kendt for sit meget alsidige og energiske sportsmiljø. Skiveløbet har gennem mange år samlet tusindvis af mennesker og den store bredde af sportsforeninger og -klubber har leveret meget fine resultater. Det er derfor godt tænkt at koble det meste af sportslivet sammen og endda tilføre noget nyt i form af skaterpark, udendørs fitness og en ny multifunktionel sportshal. Og for lige at vende tilbage til Skiveløbet, så kunne det være en spændende rute at kunne byde på i 2040.

Musik & arrangementer
Skive som musik- og eventby kommer man ikke udenom. Det er altafgørende, at fastholde og forbedre det blomstrende musikliv for børn, unge og ældre. Oplægget med et nyt hus til musikskolen placeret helt central ved å-løbet bør være et af de første projekter, man realiserer. Et kreativt miljø i inspirerende omgivelser vil skabe flere dygtige og kreative musikere.


Alle temaer lægger op til aktivitet, inspiration og oplevelser. Hvis man elsker at spadsere i et inspirerende og hyggeligt miljø med udgangspunkt i vand, så er BIG Blue Skive 2040 absolut en rigtig vej at gå. Med dette projekt vil Skive melde sig ind i kampen om, at tiltrække nye indbyggere, der søger spændende bymiljøer med tilbud for enhver smag.

Nu kan vi så blot afvente politikernes udspil til en handlingsplan og nogle finansfolk, der tør satse og investere i fremtiden.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. juli 2019, 09:00
Lørdag den 17. august 2019 fylder Thise Friskole 40 år, og det skal fejres med en dag fyldt med aktiviteter.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
24. juni 2019, 15:00
Musikmejeriet præsenterer en festival for alle - Den Rådne Banan Festival 2019.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring